Annons:

Polisen: ”Resursbrist vid det tillfället”

Polisens presstalesperson Robert Loeffel berättar att det inte fanns någon patrull att skicka. Foto: Polisen

Polisen: ”Resursbrist vid det tillfället”

En ung man dödshotades och utsattes för misshandel i centrala Vimmerby i går. Men Polisen hade inte resurser att skicka till platsen.
– Vi måste hela tiden prioritera, säger Robert Loeffel, presstalesperson i region syd.

Annons:

En ung man blev attackerad av en troligen narkotikapåverkad man på Drottninggatan i går. Polisen larmades – men skickade inte någon patrull till platsen.

– Det var resursbrist vid det tillfället. Vid 21.27 får vi ett samtal om en misshandel, men att det inte behövs någon ambulans. Vi har ingen information om hot. Hos oss är det markerat som ett resursbristärende, säger Robert Loeffel. 

"Inte alls ovanligt"

Enligt Polisen togs en ny kontakt 20 minuter senare.

– Då vill inte personen vänta mer och går hem från platsen. Det här är inte alls ovanligt, vi måste hela tiden prioritera när det gäller de inkommande jobben och ibland får man vänta. Det är en sådan situation vi lever i dagligen. Vi har inte outtömliga resurser och det svåraste jobbet vi har är att prioritera.

Hur många patruller som jobbade i regionen Vimmerby/Hultsfred/Västervik/Oskarshamn vid tillfället kan inte Loeffel svara på.  

– Det kan jag inte se utan det får man kolla med den lokala polisen. Vi har ett antal bilar i området och det händer mycket. Ibland får man även åka på händelser i andra områden.

Dagens Vimmerby har sökt kommunpolisen Håkan Karlsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt