Annons:

Eleverna får praktisera på Cypern – i fyra veckor

Eleverna på Hultsfreds Gymnasium får lägga fyra veckor av sin studietid på Cypern. Foto: Pixabay

Eleverna får praktisera på Cypern – i fyra veckor

Eleverna i årskurs tre på hotell- och turismprogrammet i Hultsfred får byta skolsalarna mo Ayia Napa på Cypern i höst. Skolan har beviljats 320 000 i stöd för arbetsplatsförlagt lärande.

Annons:

Beslutet har fattats av Universitets- och högskolerådet och beskedet kom nyligen. Hultsfreds gymnasium får 320 000 kronor och pengarna går till en fyra veckor lång vistelse i Ayia Napa på Cypern. 

Skolan kommer samarbeta med Ving. 

Det här är andra gången som Hultsfreds gymnasium får medel för utlandspraktik. Förra gången blev det åtta veckor på Gran Canaria och Lanzarote och det slog väl ut. 

– Det betyder oerhört mycket för hotell- och turismprogrammet att vi kan erbjuda apl utomlands av hög kvalitet. Det är ett stort ansvar att administrera EU-projekt av detta slag, vi börjar dock få en viss vana. För en liten skola som Hultsfreds gymnasium betyder samarbeten med så stora aktörer som Ving och TUI att vår utbildning ligger i framkant. Möjligheterna till ett första säsongsjobb ökar genom detta upplägg, säger yrkeslärare Marianne V Waters i ett pressmeddelande.

Även yrkesläraren kommer att genomgå kompetensutveckling under ett par dagar inom området hållbar turism för charterindustrin tack vare EU-bidraget.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt