Annons:

Rahman och Amir fängslades av ALMA-vinnaren:

Rahman Hematkhil och Amir Feizi fängslades verkligen av ALMA-vinnaren Jacqueline Woodson.

Rahman och Amir fängslades av ALMA-vinnaren: "Står upp för kvinnor"

ALMA-vinnaren Jacqueline Woodson besökte Rahman Hematkhil och Amir Feizis klass på Astrid Lindgrens skola. Eleverna blev så fängslade av henne att de också kom till Näs för att lyssna på hennes samtal med Sabina Sakari.
– Vi har blivit väldigt inspirerade, säger de två killarna.

Annons:

En del skolungdomar nöjde sig inte med att träffa Jacqueline Woodson i samband med hennes besök på AL-skolan. Eleverna Rahman Hemathkil och Amir Feizi tog sig till Näs för att höra mer om henne. Efteråt ville de knappt släppa henne.

– Vi kom hit för att vi blev väldigt intresserade av henne. Hon berättade att hon kämpar för kvinnors rättigheter och nu i samband med Metoo-rörelsen, så tänker man mycket på kvinnors budskap, att man ska hjälpa den som blir utsatt. Hon står upp för både kvinnor och mörkhyade, säger de två killarna.

De ska nu läsa flera böcker av den prisade författaren är tanken.

– Hon växte upp ganska tufft, men valde sin egen väg och nu har hon kommit helt rätt. Vi har blivit väldigt intresserade. Hon står upp för viktiga saker och ju mer man står upp, desto mer får man tillbaka, säger de och fortsätter:

– Vi vet att det finns folk som pratar illa bakom hennes rygg, men hon står upp för sig själv och det ska alla göra. Man ska hitta sin rätta väg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt