Annons:

JONAS ALVIN FRÅN VIMMERBY KAN BLI ÅRETS KOCK

Jonas Alvin från Vimmerby har kvalificerat sig till semifinal i tävlingen Årets Kock. Foto: Privat

JONAS ALVIN FRÅN VIMMERBY KAN BLI ÅRETS KOCK

32 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2018. En av dem är Jonas Alvin från Vimmerby.
– Det är jättekul, säger han.

Annons:

Jonas Alvin, tidigare Karlsson, är född och uppvuxen i Vimmerby. Han gick på restaurangskolan i Vimmerby innan hans kockfärdigheter tog honom vidare. 

Numera är han köksmästare på Stångs Magasin i Linköping. Han har också fina meriter med sig i bagaget, som bland annat Årets kockelev, silver i Kock-VM för lag, guld i pizza-SM samt Årets ekokock. 

Nu är han för första gången bland de 32 som kan bli Årets Kock 2018.

– Det är jättekul att få åka upp och laga upp rätten. Jag ska laga upp sex portioner av den rätt jag skickat in och att de vill testa den känns jätteroligt, säger Jonas Alvin.

En anonym jury har valt ut 32 kockar bland samtliga inskickade tävlingsbdirag. 

– Jag skickade in en fiskrätt med säsongsbaserade ingredienser. 

"Långt tills dess"

Kvalet äger rum i Stockholm den 19 och 20 juni. 

– Det är såklart tufft. Jag tror att mellan 16 och 20 går vidare till dagen efter den första kvaldagen. Då får man en råvarukorg som man ska utgå från. Sedan tar sig åtta av dem vidare till finalen. 

Vad tror du om möjligheterna?

– Det är tufft och långt tills dess, så jag vet inte. Det ska bli kul att få laga upp det och testa på riktigt. Jag har skickat in förut, men aldrig gått vidare. Tidigare har tävlingen varit på hösten och då måste man tänka mer på att rätten ska gå att äta året om. När det är säsongsbaserat passar mig bättre. Nu kan jag jobba med färska grejer. 

Hur vore det att gå till final?

– Det vore riktigt stort, men det är som sagt långt tills dess. Det känns jättekul att få laga upp den här rätten, så att det inte bara handlar om en bild. Nu handlar det om smak också, så det ska bli spännande.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt