Annons:

Filip stannar i Vimmerby – i alla fall ett tag:

Till en början stannar Filip Einarsson i Vimmerby, men sedan vill han ut och resa. Foto: Simon Henriksson

Filip stannar i Vimmerby – i alla fall ett tag: "Jätteviktigt att se mer av världen"

Filip Einarsson är en av de studenter som stannar i Vimmerby. Åtminstone en tid framåt.
– Vimmerby kommer alltid att vara min trygga punkt, säger han.

Annons:

Att ta studenten är ett av livets mest minnesvärda ögonblick. Efter mängder av prov, inlämningar, trötta skoldagar och roliga minnen tar det slut för årets avgångselever på fredag. De nyexaminerade vaknar upp till en ny verklighet på lördag morgon. 

För Filip Einarsson är tiden efter studenten oklar, även om han har sommaren planerad.

– Inga planer är spikade, men jag ska jobba sommaren ut på SMAK och kanske fortsätta på sensommaren och hösten. Sedan tittar jag på att resa, både i Asien och Australien. Det gör jag både för att få upplevelser och erfarenheter. Om det sedan resulterar i jobb eller bara resande tror jag inte spelar någon större roll, det kommer vara kul och lärorikt oavsett, säger han. 

Vad han sedan ska plugga till har han inte bestämt.

– Det hoppas jag att jag kommer på under resans gång.

"Tror det är jätteviktigt"

Han tror att det är viktigt att se sig om i världen efter att gymnasiestudierna är avslutade och sångerna om studenternas lyckliga dagar tonat ut. 

– Jag tror att det är jätteviktigt, just för att se mer av världen och vad den har att erbjuda. Efter resor jag åkt med kompisar och familj har jag lärt mig massor, det finns så pass mycket olika människor att ta lärdom av.

Inför fredagens utspark är han förstås ordentligt laddad. 

– Tanken på att det verkligen är slut har kommit upp på tapeten först den senaste veckan. Det har varit väldigt nervöst, för det har varit så pass mycket i skolan på slutet. Men det här är en upplevelse jag längtat efter hela livet så det kommer vara extremt mäktigt. 

"All tid har sin tjusning"

Gymnasieåren har varit tuffa, men "sjukt roliga", säger Filip Einarsson.

– Att alltid träffa vänner varje dag och att alla försöker uppnå sina mål har varit en bergochdalbana, men det är värt allt kämpande för det som kommer på fredag. Jag kommer sakna alla mina vänner som jag träffar, äter och pluggar med varje dag. Vi kommer träffas efter skolan, men det kommer ju aldrig bli på samma sätt som det har varit. Men all tid har sin tjusning. 

Om det blir Vimmerby igen efter resandet och de vidare studierna har han inte tänkt på än.

– Vimmerby kommer alltid att vara min trygga punkt, men nu när jag är yngre vill jag inte bo i Vimmerby. Men för barnfamiljer tycker jag Vimmerby är underbart, inte minst med Astrid Lindgrens Värld. Därför kommer jag också kanske göra det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt