Annons:

Första lärlingsutbildningen avslutad – hälften har redan fått jobb

Den första omgången av lärlingsutbildningen, riktad mot träindustrin, är nu avslutad. Foto: Hultsfreds kommun

Första lärlingsutbildningen avslutad – hälften har redan fått jobb

Nästa vecka avslutas den första omgången av gymnasial lärlingsutbildning för vuxna som vill arbeta inom husindustrin. Två av de fyra eleverna har redan fått jobb.

Annons:

Yrkesutbildningen är ett samarbete mellan Campus Vimmerby, Campus Hultsfred och näringslivet. Behovet av personal i husindustrin är stort och en fortsättning av utbildningen planeras till hösten. 

– Vi har haft en mycket positiv och bra dialog med flera företag i våra kommuner, som genom den här utbildningen ser en möjlighet att rekrytera arbetskraft, säger rektorerna Sara Olsson, Vimmerby och Aina Kalle, Hultsfred, i ett pressmeddelande. 

"Tror verkligen på konceptet"

Många parter är inblandade i utbildningen. Det handlar om Arbetsförmedlingen, gymnasieskolorna i de båda kommunerna, Skolverket, Träcentrum i Nässjö och framför allt lokala företag i branschen. 

Två av de fyra eleverna som nu är klara med utbildningen har redan fått jobb. Företagen Fasadglas, Älö-trä och Finja betong har tagit emot lärlingar under utbildningen. För att kunna göra det krävs det utbildade handledare på arbetsplatsen. Under våren har flera företag visat intresse och deltagit i handledarutbildningen och den utbildningen fortsätter också i höst. 

– För våra invandrade vuxna elever tror vi att lärlingsutbildningen kan vara en lösning på arbetsmarknadens matchningsproblem. Vi tror verkligen på konceptet och får stöd i vårt arbete av alla vi samverkar med, avslutar Sara Olsson och Aina Kalle. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt