Annons:

14 miljoner till Landstinget – ska korta vårdköerna

Landstinget i Kalmar län får 14,5 miljoner i extra bidrag för att minska vårdköerna. Foto: Pixabay/Genrebild

14 miljoner till Landstinget – ska korta vårdköerna

Regeringen satsar 600 miljoner extra på sjukvården i sommar. Pengarna ska gå till att korta vårdköerna. 14,5 miljoner hamnar i Landstinget i Kalmar län.

Annons:

Vårdköerna är en av valrörelsens mest debatterade frågor och en öm punkt för Regeringen. I dag tog man beslut om att skjuta till 600 miljoner till vården. Pengarna kan användas till att förstärka bemanningen i sommar. 

För att öka tillgängligheten, korta köerna och kunna anställa bristkompetenser skjuter regeringen till 600 m

– Regeringen har gjort historiskt stora satsningar på hälso- och sjukvården under mandatperioden. Nu förstärks detta arbete ytterligare genom att 600 miljoner kronor fördelas till landstingen i en särskild satsning för ökad tillgänglighet och kortade köer, säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande. 

"Välkommet tillskott"

Ordföranden i Landstinget i Kalmar, Anders Henriksson, är också vice ordförande i SKL: 

– De extra 600 miljonerna är ett välkommet tillskott som förstärker landsting och regioners möjlighet att erbjuda en tillgänglig vård. Det är bland annat positivt med en förstärkning till sommaren, säger Anders Henriksson, 1:e vice ordförande Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Två tredjedelar ska gå till att korta köerna och en tredjedel till mer personal. 

– Landstingen har olika utmaningar och kan därför använda pengarna på det sätt som möter deras problem bäst. Men det övergripande målet är att du som patient ska få en trygg vård snabbare, säger socialminister Annika Strandhäll.

Satsningen bygger på en överenskommelse som Regeringen gjort med Vänsterpartiet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt