Annons:

Jonas Alvin klarade första steget – en dag från final i Årets Kock

Jonas Alvin är en av 16 kockar som kan bli Årets Kock 2018. Foto: Privat

Jonas Alvin klarade första steget – en dag från final i Årets Kock

32 kockar fick chansen att göra upp om titeln Årets Kock 2018. Av dem återstår nu bara 16. Jonas Alvin från Vimmerby är kvar i tävlingen.
– Det känns riktigt skönt, det trodde jag inte, säger han.

Annons:

Tisdagens första kvalomgång överlevde alltså Jonas Alvin, tidigare Karlsson, från Vimmerby. Men han vet inget mer än att han var en av de 16 bästa bland de 32 kockar som tagits ut. 

– Det känns så jävla skönt. Det var en tuff tävling, med ett praktiskt prov som var tufft. Man skulle bestämma sort på fem snarlika plattfiskar, men det måste ha gått bättre än för många andra, säger Jonas Alvin. 

Jonas, som numera är köksmästare på Stångs Magasin i Linköping, är prisad sedan tidigare, men tävlar för första gången om att bli Årets Kock – det mest prestigefyllda priset i Sverige. 

– Matlagningen var förstås det som det var störst poäng på och det som avgjorde mest. Jag gjorde min rätt med en odlad abborre, färsk vitlök och friterade blåmusslor och den satt verkligen. Det kändes riktigt skönt, säger han.

"Ska chilla i kväll"

De poäng Jonas fick under den första kvaldagen får han ta med sig till morgondagens avslutande kval. Men hur många det är vet han alltså inte.

– Det var bara de 16 som åkte ut som fick respons av juryn, så man vet ingenting förrän i morgon. 

Nu ska de 16 kockarna bli åtta, som slutligen tävlar i finalen av Årets Kock. 

– Nu är det bara kul, jag ska chilla lite i kväll och ta det lugnt. Jag är inte nervös så, det är inget jag kan påverka nu, utan det är bara att köra på.

Vet du något om hur det kommer gå till i morgon?

– Inte mer än att vi börjar med något form av prov, där vi ska steka kyckling eller fisk eller liknande. Vi får en råvarukorg och ska göra sex tallrikar på två timmar. Det ska bli riktigt spännande och man får inte ha med sig någonting.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt