Annons:

TRE BARN SKA HA INSJUKNAT EFTER BAD I VIMMERBYSJÖ

Tre barn ska ha insjuknat efter att ha badat i Nossen.

TRE BARN SKA HA INSJUKNAT EFTER BAD I VIMMERBYSJÖ

Tre barn ska ha insjuknat efter att ha badat i sjön Nossen. Det säger en förälder till Vimmerby Tidning.
En anmälan har nu gjorts till kommunens miljö- och byggnadsförvaltning.

Annons:

Det ska ha varit för knappt två veckor sedan som föräldern var och badade med sina tre barn i sjön Nossen i Vimmerby. Samtliga barn ska ha insjuknat och fått kräkningar och diarré efter badet. 

Det skriver föräldern i en anmälan till kommunens miljö- och byggnadsförvaltning.

– De blev riktigt, riktigt sjuka. Det är inte bara mina barn utan fler som blivit dåliga efter att ha badat i Nossen. Förutom mina tre har barnens kompisar blivit magsjuka liksom en kollegas barn som också hade badat där, berättar föräldern för Vimmerby Tidning, som var först att rapportera om händelsen.

Den 25 juni gick kommunen ut med information om att det förekom algblomning i flera sjöar, en av dessa sjöar var Nossen. Allmänheten uppmanades då att inte låta små barn och hundar bada i sjöarna, men något förbud fanns inte.

– Uppmaningen gällde ju främst mindre barn och hundar och i mitt fall gäller det lite större barn. Om det är så att det var algblomning hade jag gärna sett någon typ av varning för att man kanske inte ska bada där alls, säger föräldern till Vimmerby Tidning.

"Vi åt pizza"

Att barnen ska ha blivit sjuka av mat är uteslutet, säger föräldern.

– Nej. Vi åt pizza och alla vi åt olika sorter. Det vi vet är att jag stod på stranden när de andra badade och jag blev inte sjuk. Vi badade den 29 juni och så vet jag att andra har badat med sina barn där veckan efter och också blivit kräksjuka.

Frida Rosén på kommunens miljö- och byggnadsförvaltning säger att ett nytt badvattenprov vid Nossen har gjorts. Där får vattnet bästa betyg och vattnet ska vara "tjänligt".

– Därmed inte sagt att det inte kan varit dåligt den 29 juni. Det kan ändras på bara några dagar och det kan varit vattnet de blev sjuka av om de exempelvis fått i sig en kallsup, säger hon till Vimmerby Tidning.

Hon säger också att familjerna som badat vid Nossen troligtvis hade märkt om det var algblomning i sjön.

– Utifrån bakteriella prover är det okej att bada i Nossen. Men man ska hålla koll på algblomning, säger Frida Rosén.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt