Annons:

Förutspår trafikkaos vid Nossenbaden: ”Kommer att bli katastrof här ute”

Lars-Göran Johansson är orolig för att det ska bli trafikkaos vid Nossenbaden kommande vecka.

Förutspår trafikkaos vid Nossenbaden: ”Kommer att bli katastrof här ute”

Nästa vecka är det dags för den stora fotbollsturneringen Bullerby Cup att avgöras i Vimmerby. Samtidigt är antalet parkeringsplatser vid Nossenbaden betydligt färre än tidigare år. Nu förutspår Lars-Göran Johansson, som äger Vimmerby Camping, att det kommer att bli trafikkaos vid platsen.
– Det kommer att bli katastrof här ute, säger han.

Annons:

Det har varit en perfekt badsommar och det har märkts på tillströmningen av folk vid Nossenbaden. Om vädret håller i sig nästa vecka väntas antalet besökare öka rejält i och med att ungdomsturneringen Bullerby Cup då avgörs i Vimmerby.

”Ser inget problem”

En som är orolig för parkeringskaos vid Nossenbaden är Lars-Göran Johansson, som driver Vimmerby Camping.

– Tidigare år har badgästerna kunnat parkera på två ängar som har använts som extraparkeringar, men i år får de inte användas då de ses som naturmark. Det kommer att bli katastrof här ute under Bullerby Cup. Jag har sagt till Maria Åkerö (trafikingenjör på Vimmerby kommun) att det här måste lösas på något sätt, men hon ser inget problem, säger Lars-Göran Johansson.

Oroas inför nästa vecka

Badplatsen ägs av kommunen, men då Nossenbaden och Vimmerby Camping hänger ihop oroas Lars-Göran Johansson över vad som kan hända om folk börjar parkera kors och tvärs.

– Så här långt i år har det fungerat, men det är ju fullt med bilar hela tiden. Och under Bullerby Cup brukar det vara problem även med extraparkeringarna inräknade. Är det sånt här väder nästa vecka vet jag inte hur det ska gå.

Ambulans kom inte fram

Lars-Göran Johansson berättar om ett tillbud för ett par år sedan.

– För två år sedan var det en person som brände sig på campingen och ambulans tillkallades. Då kom inte ambulansen fram på flera minuter eftersom det stod bilar i vägen. Jag har pratat med räddningstjänsten och berättat att det troligen kommer att vara katastrof här ute med bilar överallt. Jag är väldigt orolig inför nästa vecka.

Lars-Göran Johansson skickar samtidigt med en uppmaning till Vimmerbyborna.

– Jag vill uppmana Vimmerbyborna att inte ta bilen hit utan cykla istället om det är möjligt.

Klicka här för att läsa vad Maria Åkerö har att säga om situationen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt