Annons:

Flera bränder under kontroll i Västervik

Bilden är en genrebild på en skogsbrand. Foto: MSB

Flera bränder under kontroll i Västervik

Ett tjugotal brandmän och omkring 30 militärer arbetar med bränderna söder om Hjorted i Västerviks kommun. Samtliga ska vara under kontroll, men det brinner fortfarande utanför byn Getterum.

Annons:

Det var under fredagseftermiddagen som ett åskoväder orsakade flera bränder i Västerviks kommun. I fredags kväll handlade det om fem olika bränder söder om Hjorted.

Vid 20-tiden på lördagskvällen var samtliga bränder, förutom den vid Getterum, under kontroll. Den branden täcker ett område på omkring 600 gånger 600 meter. Det extremt torra vädret har gjort att branden gått ned djupt i marken.

– Det är en stor brand i besvärlig terräng, men vi har en god personfördelning och det går framåt. Det brukar gå bättre att släcka under kvällen och natten. Det är inte lika varmt och det är mer fuktigt då, säger Jakob Dahlquist, räddningschef i beredskap vid Västerviks räddningstjänst, till SVT Nyheter Småland.

Vid 9-tiden på söndagen var branden vid Getterum omringad och under kontroll. Fortfarande arbetar ett tjugotal brandmän och omkring 30 militärer i området.

Länsstyrelsens skogsbrandflyg spanar efter fler bränder som kan ha uppstått efter åskovädret i området. Det finns inga byggnader i direkt närhet till det brandutsatta skogsområdet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt