Annons:

Polisen går ut med uppmaning till alla i Sverige om eldningsförbudet

Polisen går ut med en uppmaning till alla i Sverige om eldningsförbudet. Foto: Vimmerby kommun

Polisen går ut med uppmaning till alla i Sverige om eldningsförbudet

Det är eldningsförbud i stora delar av Sverige – och i Kalmar län får man inte ens grilla längre. Nu har polisen gått ut med en uppmaning på sin officiella Facebook-sida.

Annons:

"DELA DELA DELA!" inleder polisen sitt inlägg med och skriver vidare att "Just nu råder det eldningsförbud i stora delar av landet. Det är stor, och på många håll extremt stor brandrisk. All eldning utomhus är förbjuden. Du får inte grilla fritt i naturen. Engångsgrillar är inte godkända". 

Polisen har också gått ut med att personer som inte respekterar förbudet kommer att bötfällas i mycket större utsträckning framöver.

”Tyvärr är det inte alla som respekterar förbudet. Att grilla eller tända eld när det är så torrt i marken kan få ödesdigra konsekvenser. En gnista kan räcka för att starta en brand som får stor spridning,” skriver polisen på Facebook.

Den som bryter mot förbudet kan också göra sig skyldig till allmänfarlig vårdslöshet.

”Skulle exempelvis eld sprida sig från en engångsgrill kan den skyldige istället bli misstänkt för allmänfarlig eller grov allmänfarlig vårdslöshet där fängelse finns i straffskalan,” skriver polisen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt