Annons:

Den misshandlade mannen känner sig kränkt: ”Tog mig för min klädsel

En man blev misshandlad av ordningsvakter i samband med helgens GP-fest. Nu berättar han mer om händelsen. Foto: Jakob Karlsson

Den misshandlade mannen känner sig kränkt: ”Tog mig för min klädsel"

Den man som hävdar att han blev misshandlade av två ordningsvakter i samband med helgens GP-fest i Målilla ger nu mer information om vad som hände.
– De tog inte mig för ölen utan för att jag hade på mig ett Nicki Pedersen-ställ. Jag känner mig oerhört kränkt, säger mannen till Dagens Hultsfred.

Annons:

Under gårdagen skrev Dagens Hultsfred om att en man i 25-årsåldern från Kumla hade gjort en polisanmälan sedan att han blivit misshandlad av två ordningsvakter under Grand Prix-tävlingen på G&B Arena i lördags. Han ska ha tagit med sig alkohol in på området, något som ordningsvakterna upptäckte och såg till att han lämnade arenan. Han fick smärtor i den aena handleden i samband med att vakterna tog ut honom från området. 

Ger mer information om händelsen

Nu har mannen, som inte vill gå ut med namn, gett mer utförlig information om händelseförloppet. 

– Jag har varit speedwayfanatiker i 14 år och nu känns det bara skit. Jag blev utslängd på grund av min klädsel, inte på grund av att jag hade alkohol med mig in på området. Det är flera hundra personer som har med sig alkohol in på arenan, säger mannen. 

Han berättar att hans favoritförare är dansken Nicki Pedersen, som dessutom vann GP-tävlingen i Målilla via seger i endast två av sina sju heat. 

– Jag köpte en Nicki Pedersen-dräkt av honom för två år sedan och i lördags var det ett bra tillfälle för den att komma till användning. Jag ville spexa till det i Målilla och det var många som ville både prata och ta kort med mig på campingen och på området, säger han. 

"Min klädsel var problemet"

När han skulle vara med på en bild på G&B Arena kom två ordningsvakt och greppade tag i honom. 

– Både jag och min kompis hade med oss varsin öl in på området och när vi tog kortet under kom det två vakter så jag vinklade kroppen så de inte skulle se vad jag hade i handen. De tog tag i mina överarmar stenhårt, det gjorde riktigt ont. De sa ”ingen Nicki här inne” och drog ner mig till utgången på baksidan. Jag var inte välkommen där, jag hade ont i armarna, säger han och lägger till:

– Det var inte ölen som det handlade om, de sa att inte Nicki (Pedersen) var välkommen här. Min kompis hade också öl i handen men han rörde de inte så det var min klädsel och att jag stack ut som var problemet, säger han. 

Gick in igen

Efter att ha blivit utslängd från G&B Arena valde han att gå runt hela området, in via huvudingången och ställa sig där det var mycket folk. 

– Jag förstod ingenting och blev väldigt chockad. Jag ville inte ha mer trubbel så jag ville vara så diskret som möjligt och ställde mig bland mycket folk men då flög samma vakter på mig igen. De drog ner mig till knattedepån, sopade omkull mig och ringde polisen. Jag fick lägga där i 40 minuter innan jag fördes till Hultsfreds polisstation för att sova i en fyllecell, säger han. 

"Är inte arg på polisen"

Han berättar att han hade druckit fem öl på tre timmar och var spiknykter när han kom till polisstationen på kvällen. Några timmar senare, efter GP-tävlingens slut, kom hans kompisar och hämtade honom innan de åkte vägen hem till Kumla. 

– Jag är inte arg på polisen, det var vakterna som kokade ihop något och störde sig på min klädsel. Jag gjorde inget motstånd och de sa inget. Men allt är så sjukt, de tog mig på grund av att jag stack ut och inte för att jag hade med mig alkohol in på området. Det var många so hade det och det gör mig så irriterad. Det är maktmissbruk från ordningsvakterna, säger han. 

Hur ser du på händelsen så här i efterhand?

– Det är så svårt att beskriva, det är både tungt och tomt. Jag har varit på GP-tävlingar i Tyskland och Polen i flera år utan att det varit några problem. Det var andra gången som jag var på GP-tävlingen i Målilla. 

Vi återkommer med vaktbolagets syn på händelsen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt