Annons:

Säkerhetschefen: "Tillfreds med ordningsvakternas ingripande"

En man i 25-årsåldern hävdar att han blev misshandlad av två ordningsvakter i samband med GP-tävlingen i lördags. Men Tony Karlsson, säkerhetsansvarig för GP:t på G&B Arena, har en annan bild.
– Jag är tillfreds med ordningsvakternas ingripande, säger han.

Annons:

Mannen menar att ordningsvakterna tog honom för att han bar ett Nicki Pedersen-ställ. Ordningsvakterna ha kastat ut honom för att han bar ett Nicki Pedersen-ställ, säger han.

– Både jag och min kompis hade med oss varsin öl in på området och när vi tog kortet under kom det två vakter så jag vinklade kroppen så de inte skulle se vad jag hade i handen. De tog tag i mina överarmar stenhårt, det gjorde riktigt ont. De sa ”ingen Nicki här inne” och drog ner mig till utgången på baksidan. Jag var inte välkommen där, jag hade ont i armarna. Det var inte ölen som det handlade om, de sa att inte Nicki (Pedersen) var välkommen här. Min kompis hade också öl i handen men han rörde de inte så det var min klädsel och att jag stack ut som var problemet, säger han till DV/DH.

Men den bilden delar inte G&B Arenas säkerhetsansvarige Tony Karlsson. 

– Absolut inte. Personen är avvisad från GP-området på grund av att han hade tagit med sig öl in, det har inte med något dräkt att göra. Det var helt och hållet en ordningsstörning det handlade om, säger Tony Karlsson.

"Irrelevant i sammanhanget"

Han ska också ha sparkat omkull soptunnor, enligt Tony Karlsson.

– Funktionärer uppmärksammar att han sparkar omkull soptunnor när han återkommer till huvudentrén. Då ingriper samma ordningsvakter igen, omhändertar honom och överlämnar honom till polisen.

Han hävdar att det var hans klädsel som var problemet?

– Vakterna går inte ens in i diskussioner om klädsel utan det handlar om medhavd alkohol in på arenan. Med vårt alkoholtillstånd är det inte tillåtet att ha med sig alkohol in. Sedan kan man hitta på olika anledningar, men exempelvis under vilken tidsperiod man har druckit fem öl är ganska irrelevant i sammanhanget. Jag tror att bedömningen är korrekt gjord av nyktra ordningsvakter som ska se till att den allmänna ordningen sköts. 

Hur ser du på att vakterna har anmälts för misshandel?

– Det kan vara så att man tycker att man blir hårt tagen och att det blir en jobbig situation om man blir tagen till polisen, men stretar man emot och försöker ta sig loss, då kan det göra ont i en arm.

Totalt fyra ordningsstörningar

Enligt Tony Karlsson finns det inga planer på att göra någon motanmälan om exempelvis våldsamt motstånd eller våld mot tjänsteman.

– Nej. Vi avvaktar i det här läget och ser vilken situation som uppstår.

Är du orolig för att det ska bli rättsliga efterspel?

– Nej, det är en vanlig ordningsstörning som vakterna hanterat. 

Totalt hade man fyra ordningsstörningar under hela GP-tävlingen.

– Det var ett väldigt bra GP ur säkerhets- och störningssynpunkt. Den enda smolken är den här personen, men jag vill inte gå in i djupare detalj utan lämnar det därhän. Jag är tillfreds med ordningsvakternas ingripande. Det är inget konstigt i sig att avvisa personer som är berusade.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt