Annons:

Tunakomiker har mycket på gång – kan vinna kristall:

Tunakomikern Alfred Svenssons serie Leif & Billy är en succé och har nominerats i två kategorier på Kristallengalan. Foto: Privat

Tunakomiker har mycket på gång – kan vinna kristall: "Vore magiskt"

Humorserien Leif & Billy är nominerade till två kristaller på Kristallengalan. Alfred Svensson från Virum utanför Tuna tror att deras chanser är goda.
– Det vore helt magiskt att hålla i en kristall och få bekräftelse på allt arbete som vi har lagt ner, säger Alfred Svensson.

Annons:

Alfred Svensson slog igenom stort tillsammans med komikern Klas Eriksson med Youtubesuccén Nordic Hillbillies, som sedermera blev uppköpt av Sveriges Television. 

Humorprogrammet Leif & Billy har gått i två säsonger på SVT och en tredje säsong är på gång. 

"Varit min dröm"

Allt har gått över förväntan för de två populära humorkaraktärerna som dessutom har nominerats i två kategorier på Kristallen, som är tv-Sveriges absolut finaste tv-pris. Kategorierna som programmet nominerats i är årets humorprogram, som har tagits fram av en jury, och publikpriset årets program. 

– Att vi har blivit framröstade av svenska folket och blivit SVT:s bidrag i kategorin årets program känns helt fantastiskt. Årets program är det finaste priset på hela galan, säger Alfred Svensson.

Hur ser du på era chanser att vinna någon av kategorierna?

– Det är svårt att säga, jag anser att vi kan ha en god chans i båda kategorierna. Vi ser det mer som en vinst att vi har blivit nominerade, vi trodde inte att vi skulle där vi är så fort. Vi kan absolut vinna årets humorprogram beroende på hur juryn resonerar. Grotesco har vunnit mycket priser och vill de lyfta fram något nytt och fräscht så utser de kanske oss till vinnare, säger han. 

Vad skulle det betyda om ni vann en kristall?

– Det vore helt magiskt att hålla i en kristall och få bekräftelse på allt arbete som vi har lagt ner. Det har hela tiden varit min dröm att få jobba med detta på heltid. Att vi har blivit Kristallennominerade är en dröm som går i uppfyllelse, säger Svensson.

Ny säsong kommer i vinter

Han har dessutom en uppmaning till alla som bor i Vimmerby kommun i samband med årets gala, som är den 14:e i ordningen och sänds årets upplaga. 

– Jag hoppas att så många som möjligt tittar på galan och röstar som galningar, säger han. 

En tredje säsong av Leif & Billy är på gång och börjar sändas runt jul.
– Ja, vi är nära att gå på inspelning och målet är at vi ska börja med det om två veckor. Manus till programmen är färdigskrivna och vi är jättenöjda med hur det ser ut, säger han. 

Kommer man som tittare känna igen sig?

– Ja, det kommer vara samma sak. Leif och Billy bor i sitt hus i Norrland och törstar efter kärlek och pengar. Det blir så kul i sin enkelhet och det är vad vi vill betona, säger han. 

Har ni funderingar på ytterligare en säsong eller andra planer?

– Så länge vi tycker det vi gör är roligt så ser vi inget slut. Vi vill gärna göra en långfilm och har pratat med ett bolag. SF har öppnat upp för diskussion men vi har inte huggit tag i det, säger Svensson och utvecklar varför:

– Kruxet är att det kommer krävas ett enormt hårt arbete om vi går in i det. Vi kan göra det och lösa finansiering, det är jag säker på. Det blir 100 procent fokus på det i så fal men vi tar det när det kommer. 

Spelar in nya reklamfilmer för SJ

När Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred är i kontakt med Alfred Svensson på lördagen berättar han att de håller på att spela in tre nya reklamfilmer för SJ. 

– Det blir flera tågresor mellan Stockholm och Göteborg nu, vi åker bara mellan städerna. Vi gör en film per tur och även denna gång har vi med influencer, säger han.

När de är klara med den nya säsongen av Leif & Billt ska de påbörja ett nytt projekt till våren. 

– Vi kommer göra humor i sketchform med andra karaktärer för en annan kanal. Mer än så kan jag inte säga. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt