Annons:

Hockeystjärnan startar insamling för Boston Clothing:

Linus Hultström har, tillsammans med sin syster Lisa, startat en insamling för att stötta Boston Clothing efter inbrottet i onsdags.

Hockeystjärnan startar insamling för Boston Clothing: "Vi måste gå samman"

Natten mot onsdag drabbades Boston Clothing i Vimmerby av ett inbrott där kläder till ett marknadsvärde av en och en halv miljon kronor stals. Nu har hockeystjärnan Linus Hultström startat en insamling till klädbutiken, tillsammans med sin syster Lisa.
– Det var en idé som kom upp ganska snabbt efter att jag läst vad som hade hänt, säger Linus Hultström.

Annons:

Kim Wickström, en av ägarna till Boston Clothing, var förstås nedstämd efter inbrottet.

–Vi är ett litet företag, vi får se om vi orkar med det här, det kan vara vår undergång. Det blir tillbaka till ruta ett. Det har varit tufft och jag har haft motgångar personligt, och så kommer det här också. Ibland går musten ur en och man blir helt tom på energi, sa Kim Wickström strax efter att inbrottet upptäcktes i onsdags morse. 

”Borde försöka hjälpa”

Nu har Vimmerbykillen Linus Hultström, hockeyspelare i SHL-laget Djurgårdens IF, startat en insamling till Boston Clothing tillsammans med sin syster Lisa.

– Det var en idé som kom upp ganska snabbt efter att jag läst vad som hade hänt. Jag pratade lite med syrran och hon kände att vi borde försöka hjälpa på det sätt vi kan, säger Linus Hultström till Dagens Vimmerby.

Hur mycket hoppas ni samla in?

– Vi har egentligen inget mål med det hela. Det handlar bara mer om att stötta hela affären och se till så att negativa saker inte stoppar dem från att växa ännu mer, säger Linus Hultström.

Insamlingen sker på Facebook och där skriver Linus och Lisa Hultström så här:

”Vimmerby drivs av småföretagare med stort hjärta som vill få våran lilla stad att växa. När otroligt tråkiga saker som inbrottet och stölden på Boston inträffar måste vi Vimmerbybor gå samman och visa att detta inte är okej! Kim och Anna med medarbetare har gjort ett oerhört jobb att få ”lilla Boston” att växa till dit affären är idag. Unga som gamla har dem klätt, och med hjälp av denna insamling vill vi att de ska fortsätta göra detta. 
Varje liten slant räknas! Så SNÄLLA skänk en slant och hjälp Kim & Anna med vänner så de kan fortsätta klä oss och utveckla Boston”.

Insamlingen startades tidigare i dag. I skrivande stund har 5 920 kronor samlats in.

Klicka här för att hitta insamlingen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt