Annons:

Näs backar också – tappat 15 procent av besökarna

Inte heller Astrid Lindgrens Näs hade en bra sommar besöksmässigt. Foto: Pressbild

Näs backar också – tappat 15 procent av besökarna

Inte heller Astrid Lindgrens Näs upplevde någon vidare stark säsong. Kulturcentrumet tappade 15 procent av sina besökare.
– Det är aldrig roligt att backa, men vi ser inte att vi behöver göra några sparåtgärder, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

Det var inte bara Astrid Lindgrens Värld som hade en besöksmässig nedgång den här sommaren. Även Astrid Lindgrens Näs tappar. I antal handlar det om 2 000 färre besökare – och i procent 15.

– Vi backar lite där. Det blir ett större tapp i procent i och med antalet besökare inte ligger på samma nivå, säger Joacim Johansson.

Besöksminskningen på Näs går inte att på samma sätt koppla till värmen.

– Nej, det kan vi inte för det handlar ju mer om en inomhusaktivitet. Men det går att koppla till antalet besökare i hela området. En del av de här 20 000 som vi har tappat på ALV åker också upp till Näs. Det är mer kopplat till det, eftersom att Näs inte är lika väderkänsligt.

"Aldrig roligt"

Astrid Lindgrens Näs öppnade den 29 mars och fram till 26 augusti hade 30 000 besökt museumet. 

– Det är aldrig roligt att backa, men vi ser inte att vi måste göra några sparåtgärder eller att vi behöver skära ned. Inte mer än att vi som ett företag måste se över våra kostnader, men det är inget konstigt. 

Joacim Johansson ser årskorten som en del av förklaringen.

– Tidigare hade vi stor rabatt på våra årskort, vilket vi inte har haft i år. Det är färre som köpt årskorten. Tidigare behövde man gå två gånger för att årskortet skulle vara betalt, nu har det varit tre gånger. Men vi ser att det konsumerats ganska mycket i alla fall.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt