Annons:

Dålig arbetsmiljö på företag i Vimmerby – riskerar vite

En arbetsplats i Vimmerby kommun riskerar vite för dålig arbetsmiljö. Foto: Pressbild

Dålig arbetsmiljö på företag i Vimmerby – riskerar vite

Det finns brister i arbetsmiljön på ett företag i Vimmerby kommun och Arbetsmiljöverket kräver åtgärder. Blir det inte bättring hotas företaget av ett vite.

Annons:

Arbetsmiljöverket var på företaget den 21 augusti och inspekterade deras arbetsmiljöarbete. De såg en del som fungerade bra men hittade också en del som behöver förbättras. 

Företagets bedömning av hygieniskt gränsvärde var en av bristerna och Arbetsmiljöverket anser att företaget inte kunde redovisa någon dokumenterad bedömning av hur halten i inandningsluften förhåller sig till de hygieniska gränsvärdena för arbetstagarna. 

Saknades larm

Vid inspektionen konstaterades att företaget har punktventilation på flera platser, till exempel vid hanteringen av A-vitamin. Dessa saknade dock kontrollsystem och larm som kan informera om eventuella fel i ventilationssystemet.

De kunde inte heller visa några dokumenterade rutiner för fortlöpande tillsyn av trycksatta anordningar som tillhör klass A eller B. Det behövs också upprättas dokumenterade rutiner för fortlöpande tillsyn och behållaren övervakas inte ständigt, enligt Arbetsmiljöverket. 

Kan straffas med vite

De kunde inte visa någon dokumenterad riskbedömning som visar att det är säkert att de övervakar behållarna med ett visst tidsintervall. 

Nu ska företaget åtgärda de brister och risker som sågs vid inspektionen och i december blir det återbesök. Om punkterna inte rättas till kan Arbetsmiljöverket komma att besluta om ett föreläggande eller förbud. Föreläggandet kan förenas med vite där företaget ska betala en summa pengar.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt