Annons:

Mötte ungdomar på gymnasiet – för att förebygga arbetslöshet

Anders Svalbring, handläggare på Arbetsförmedlingen, Karin Månsson och Mi Kind, Arbetsmarknadsenheten var på gymnasiet nyligen. Foto: Privat

Mötte ungdomar på gymnasiet – för att förebygga arbetslöshet

Nyligen fick ungdomar på gymnasiet information för att förebygga arbetslöshet. Det sker i en ungdomssamverkan mellan Arbetsförmedlingen och kommunen.

Annons:

Syftet med besöket var att möta elever inför kommande säsong av sommarjobb 2019. 

– Vi representerar en ungdomssamverkan där Arbetsförmedlingen, socialförvaltningen, Vuxenskolan, gymnasiet och Arbetsmarknadsenheten ingår. Vi kommer under hösten och våren att synas ute på gymnasiet och hålla med information om olika teman exempelvis hur man söker arbete, personligt varumärke, ekonomi och vägledning, säger Karin Månsson, ungdomshandläggare på Arbetsförmedlingen.

"Kommer ha teman"

Ungdomssamverkan går ut på att få koll på vad ungdomarna i åldrarna 16 till 24 år gör och är ett sätt att minska på hemmasittandet för att få fler att slutföra gymnasiet och bli anställningsbara. Cirka en gång i månaden kommer representanter att synas på gymnasiet en gång i månaden för att möta ungdomarna. 

– Ett sätt att få ge information om vad som händer efter studenten. Vi kommer ha teman under de gånger som vi är där, allt från att söka arbete, personligt varumärke som innefattar cv, personligt brev och intervjutips, hälsan i fokus och ekonomi. Vi arbetar tillsammans för att vägleda ungdomar med information för att förebygga arbetslöshet och att i ett tidigt stadie finnas där och hjälpa till, även från Arbetsförmedlingens sida, som annars kan vara alternativet att vända sig när man först tagit studenten, säger Karin Månsson.

Varje torsdag kommer det också att vara drop in på Focushuset i Vimmerby. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt