Annons:

Stormen Knud har dragit in över länet – många är ännu utan el

Över 1 300 hushåll i länet saknar elektricitet. Foto: Pixabay

Stormen Knud har dragit in över länet – många är ännu utan el

Stormen Knud har kommit till Kalmar län. Vid 09-tiden saknade över 300 kunder elektricitet.

Annons:

I vår region är hushåll i södra delen av Västerviks kommun värst drabbat. 172 i Västervik saknar ström. I Hultsfred handlar det om tio hushåll och i Vimmerby om tre. De flesta drabbade hushålligen ligger i närheten av den södra kommungränsen mellan Vimmerby och Västervik. 

I Hultsfred är det hushåll i den sydöstra delen av kommunen som drabbats. I Hultsfred har Räddningstjänsten även fått larm om tre fallna träd över olika vägar i kommunen. Vid 19.15 meddelade jourhavande befälet Ulf Bovein att samtliga träd hade avlägsnats eller i alla fall snart skulle avlägsnas. 

Enligt Trafikradion är det många nedfallna träd i hela Götaland, både på mindre och större vägar. 

Enligt en läsare ska ett träd ligga på vägen mellan Kåreda och Stång i Vimmerby kommun, men det är inte bekräftat. 

Såhär skriver Trafikverket om situationen: "Vägtrafiken påverkas av de hårda vindbyarna, lösa föremål och träd kan hamna på vägarna. Tänk på att ta det försiktigt i trafiken och påbörja din resa i god tid. Problem med framkomligheten på vägarna i Jönköpings län och Kalmar län på grund av flera nedfallna träd på vägbanan."

Uppdatering 09.00:

Det är fortfarande många hushåll som saknar ström i våra kommuner: 174 i Västervik, tre i Vimmerby, tolv i Hultsfred. I länet är det fortfarande över 300 som saknar ström.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt