Annons:

Trafiksamordnaren vill inte kommentera enskilda fallet:

Trafiksamordnaren Joakim Svensson vill inte kommentera det enskilda ärendet. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Trafiksamordnaren vill inte kommentera enskilda fallet: "Välkomnar överklagan"

Jimmy Andersson i Höghult upprörs över situationen för hans dotter när det gäller skolskjuts. Men trafiksamordnaren Joakim Svensson kan inte kommentera enskilda ärenden.
– Kommunfullmäktige har fastställt ett regelverk som vi har att förhålla oss till, säger Joakim Svensson.

Annons:

Sexåriga Tyra har beviljats skolskjuts, men behöver ta sig cirka två kilometer från Höghult där hon bor till en hållplats i Äskebäcken. Det upprör hennes föräldrar, som menar att de plötsligt blev flyttade från Locknevi till Djursdala, vilket du kan läsa mer om här.

Trafiksamordnaren Joakim Svensson säger sig inte kunna kommentera det enskilda ärendet över huvud taget.

– Enskilda ärenden vill jag inte kommentera. Det är kommunfullmäktige som har fastställt ett regelverk som vi måste förhålla oss till, säger Joakim Svensson.

De menar att ni gjort en provisorisk hållplats, som försvårar för dem?

– Vi måste ständigt titta över vilka hållplatser som ska trafikeras och vart vi ska hämta barn. Det är inget konstigt med det. Det gör vi inför varje läsår när nya barn tillkommer och andra barn försvinner. Kommer det till ett barn, så vi måste ju ordna en hållplats för det barnet och det bestämmer vi utifrån det regelverk vi har. 

"Ska inte ske igen"

Joakim Svensson säger att de välkomnar en överklagan.

– Man kan alltid överklaga till Förvaltningsrätten i Linköping. Det är alltid positiva till, för då prövas det och det är ett sätt för oss att få vägledning i hur vi ska hantera det. Det finns lagar, det kommunala regelverkerket och rättspraxis som vi har att förhålla oss till. Men det enskilda fallet kan jag inte säga något om.

Jimmy Andersson var irriterad över en situation som uppstod redan den andra dagen, där bussen hade lämnat av Tyra innan avsatt tid. 

– Det var en diskussion som vi tog direkt när vi fick vetskap om det. Rent generellt kan man säga att vi eftersträvar att tidpassningen ska vara så bra som möjligt oavsett väderlek eller andra omständigheter som gör att tidpunkter inte kan hållas. Men föräldrar ska kunna lita på att bussen kommer vid avsatt tid, säger Joakim Svensson. 

Hur kunde det bli så?

– Att bussen kom tidigare hängde ihop med lite oklarheter kring skolans sluttid. Busschauffören åkte när alla barn hade kommit och väntade inte in avgångstiden. 

Det ska inte kunna hända igen, säger han.

– Det har korrigerats och ska inte ske igen. Vi har kontinuerliga kontakter med våra entreprenörer och det viktigaste är att vi får veta om det så att vi kan korrigera det eller hitta en lösning till varför det inte stämmer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt