Annons:

Samuel och John startar paintballverksamhet utanför Lönneberga

Samuel Blom och John Söderberg ska starta paintballverksamhet med två banor i Bäckefall utanför Lönneberga. Foto: Privat

Samuel och John startar paintballverksamhet utanför Lönneberga

Nästa sommar ska det finnas möjlighet att spela paintball – på en gård i Bäckefall utanför Lönneberga.
– Tanken är att det ska bli två banor. Den första ska vara färdig till nästa sommar och den andra året därpå, säger Samuel Blom, som står bakom den unika satsningen tillsammans med John Söderberg.

Annons:

Miljö- och byggnadsnämnden har beslutat att bevilja ett tidsbegränsat bygglov till och med 1 november 2026 för uppförande av två paintballbanor och förrådsbyggnad på Samuel Bloms gård i Bäckefall utanför Lönneberga i Hultsfreds kommun. 

Paintballverksamheten ska innehålla två banor, en större och en mindre. Dessa byggs med skydd och hinder för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt. Hindren som ska byggas är inte permanenta utan man ska kunna bygga och flytta på dem inom banan.

– Vi börjar med den lilla banan som kommer ha plats för 10 till 15 spelare. Så fort vi är klara med den första banan så tänker vi köra igång med den andra. Den blir dubbelt så stor, säger Samuel Blom. 

Hur kom ni på den här idén?

– Det var min kompis John (Söderberg) som frågade om vi ska hitta på något. Både jag och John är intresserade av paintball och jag har två åkrar på min gård som jag inte använder. När vi väl kör igång det så vill göra det seriöst. Vi har skapat företaget som heter Hultsfred paintball, säger Samuel Blom.

Vilka vänder ni er till?

– Vi vill skapa olika arrangemang och man ska kunna komma hit med små och stora grupper, säger han.

Förråd ska byggas 

I anslutning till den mindre paintballbanan planerar Blom och Söderberg att uppföra ett förråd på ungefär 25 m² och placeras på södra delen av fastigheten. En torrtoalett kommer sättas dit i den mindre delen av förrådet. 

Till paintballverksamheten ska inga omklädningsrum inredas med anledning av att verksamheten endast kräver skyddskläder och hjälm. 

Åtgärden är tillfällig och enligt avvecklingsplanen ska verksamheten avvecklas inom ramen för det beviljade tidsbegränsade bygglovet. 

– Man måste ha med en avvecklingsplan och vi vet inte riktigt hur vi länge vi kommer hålla på. Skulle det inte funka så är det inga problem att ta banorna och vill vi fortsätta kan bygglovet förlängas, säger han. 

"Vi har redan dragit igång"

Åtgärden är inte i strid mot någon lagstiftning och bygglov kan beviljas. 

– Vi har redan dragit igång och vi kommer jobba när vi får tid över och har ork. Vi ska göra en del i helgen. Mest jobb blir det med att få bort allt sly och bygga upp förrådet, säger han och lägger till:

– Drömmen är att den lilla banan ska vara klar innan sommaren. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt