Annons:

Ingen bal i ishallen 2019 – balkommittén jagar ny lokal

Nästa års bal kommer inte att hållas i Vimmerby ishall på grund av renoveringen som ska ske. Nu letar balkommittén en ny lokal Foto: Linus Johansson

Ingen bal i ishallen 2019 – balkommittén jagar ny lokal

Varje vår går avgångseleverna på Vimmerby gymnasium balen i Vimmerby ishall. I år bryts den traditionen på grund av att ishallen ska renoveras direkt efter avslutad säsong.
– Det var hemskt när vi fick reda på det, säger Elin Ödgård i Vimmerby gymnasiums balkommitté.

Annons:

För många elever är studentbalen av de stora höjdpunkterna under hela gymnasietiden. 

Just nu jobbar sex elever på gymnasiet med att göra balen 2019 till en minnesvärd upplevelse men de har fått en käftsmäll mitt i arbetet.

Jagar ny lokal till balen

Vimmerby ishall måste rustas upp för att bli godkänd för fortsatt spel i Hockeyettan och tanken är att förändringen ska vara klar till säsongen 2019/2020. 

– När vi kom tillbaka till skolan efter sommarlovet i augusti fick vi veta att vi inte kan ha balen i ishallen nästa år, säger Julia Johansson i balkommittén.

Hur tog ni emot det beskedet?

– Det var hemskt när vi fick reda på det. Det finns inte så många andra lokaler som man kan använda till en bal, säger Elin Ödgård och fortsätter:

– De vill inte att vi ska vara där alls när de jobbar. Vi frågade om vi kunde ha balen direkt efter hockeyns slut men de vill köra igång med renoveringen direkt. 

Nu är de på jakt efter en lokal som de kan arrangera nästa års bal i. 

– Vi försökte faktiskt med bolhallen på Ceos men där var vi tvungna att sätta dit riktigt golv och det kan bli kostsamt. Det har vi inte råd med då det är vi själva som står för kostnaderna, säger Ödgård. 

"Inget som vi vill"

Ett annat alternativ är att vara i idrottshallen men de tycker att den är för liten. 

– Det får max vara 500 personer i idrottshallen och förra året hade vi 700 åskådare och uppemot 100 personer som antingen dansade eller höll på med balen. Ska vi vara i idrottshallen får vi begränsa antalet besökare och det är inget som vi vill, säger Julia Johansson.

Kan det sluta med att det inte blir någon bal?

– Nej, vi måste ha en bal. I värsta fall får vi ta idrottshallen om ingen föreslår en lokal som man kan hyra. Man vill ha det som det alltid har varit så detta känns inte så kul, säger Elin Ödgård. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt