Annons:

Ljunghäll på väg mot nytt urstarkt år:

Ljunghäll AB är på väg mot ett nytt kanonår. Det gläder vd:n Hans Linnér.

Ljunghäll på väg mot nytt urstarkt år: "Ägarna är supernöjda"

Ljunghäll AB har gått urstarkt efter den senaste finanskrisen. 2018 ser ut att bli ett nytt år med över 100 miljoner kronor i vinst.
– Ägarna är supernöjda, säger vd:n Hans Linnér.

Annons:

2015 gjorde Ljunghäll en vinst på över 100 miljoner kronor, 2016 blev det en vinst på drygt 124 miljoner kronor och förra året blev vinsten ännu större.

Nu ser 2018 ut att bli ett nytt kanonår för kommunens största privata arbetsgivare. Det globala pressgjuteriet går på högvarv efter krisåren i slutet av 00-talet.

Exakt hur mycket vinsten ser ut att landa på vill Ljunghäll AB:s vd Hans Linnér inte kommentera.

– Det ser ut att bli över 100 miljoner, men fler siffror än så får du inte nu. Det blir ett bra år, vi säljer lite mer och investerar lite mer än tidigare, säger han.

Ända sedan italienska Gnutti Carlo tog över ägandet 2014 har Ljunghäll gått urstarkt. 

– Det är många år det handlar om nu och tidigare har vi finansierat alla investeringar själva, men det klarar vi kanske inte med de stora utbyggnadsplanerna som vi har. Men ägarna är mycket positiva, de är supernöjda, säger Hans Linnér.

"Väldigt bra start i Kina"

Ljunghäll har numera fabriker i Södra Vi, Tjeckien och Kina. Fabriken i Kanada beräknas vara igång i slutet av 2019. I Kina är man nästan 100 anställda.

– Vi har fått en väldigt bra start i Kina och Bert Schiöld gjorde ett fantastiskt bra jobb med att få igång verksamheten där. 

I Tjeckien är det 350 anställda och i Kanada fyra. I Södra Vi handlar det om närmare 590. Men nu kan det bli några år där Ljunghäll, som varit extremt expansiva de senaste åren, tar det lite lugnare.

– Efter det här senaste kommer vi nog behöva hämta andan lite grann. Det har gått åt mycket kraft och vi behöver lite lugn och ro ett tag och fokusera på arbetet i fabrikerna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt