Annons:

POLISNÄRVARON STÄRKS – FYRA NYA POLISER I HULTSFRED

Inom kort stärks polisnärvaron i vår region. Nio nya poliser kommer att börja jobba i Västerviks polisområde, fyra av dem i Hultsfred.
– Den här gången vill jag satsa på landsbygden, säger Anders Pleijel, polisområdeschef i Västervik, till Vimmerby Tidning.

Annons:

I Hultsfreds kommun har man jobbat för att stärka polisnärvaron, bland annat genom kampanjen ”Plundra oss inte på vår polis”. Och när Västerviks polisområde nu får nio nya poliser hamna fyra av dem i Hultsfred, skriver Vimmerby Tidning.

– Den här gången vill jag satsa på landsbygden. Landsbygden har blivit lidande på den stora omorganisationen, och nu vill vi jobba för att återfå medborgarnas förtroende, säger Anders Pleijel till tidningen.

Fyra nya poliser placeras också i Mönsterås. Hultsfred och Mönsterås är två orter där man reagerat över att Polisens närvaro inte varit tillräcklig.

Tiderna kortas betydligt

För Hultsfred och Vimmerby betyder det här en hel del.

– Vi kommer att få en betydligt bättre täckning i Hultsfreds och Vimmerbyområdet. Framkörningstiderna kortas betydligt när patrullerna inte behöver köra från Västervik eller Oskarshamn på nätter och helger, säger Pleijel.

Det finns fortfarande luckor att fylla i polisområdet och dessa hoppas man kunna fylla framöver.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt