Annons:

Fabriken delar med sig av statligt stöd inför Läslovet

Fabriken delar med sig av statligt stöd inför läslovet, berättar Peter Knutsson. Foto: Ossian Mathiasson

Fabriken delar med sig av statligt stöd inför Läslovet

Allaktivitetshuset Fabriken har fått totalt 380 000 kronor i "lovpengar" från regeringen. Nu väljer man att dela med sig av pengarna.
Kommunens fritidshem får 110 000 kronor för att göra lovet roligare – enda kravet är att aktiviteterna är gratis.

Annons:

Fabriken i Vimmerby har varit framgångsrika när det gäller att få stöd från regeringen för att bedriva lovverksamheter för barn. Fabriken har sedan tidigare fått en stor kappsäck med pengar till sommarlovsaktiviteter och man har även fått sammanlagt 380 000 kronor för att aktiviteter under resterande lov under året.

Nu väljer Fabriken att ge bort en del pengar till andra verksamheter.

– Eftersom det är väldigt mycket pengar så har vi dessutom valt att ge bort 110 000 kronor till de fritidshem som finns i kommunen under barn- och utbildningsförvaltningen för att göra aktiviteter under läslovet/höstlovet, säger Peter Knutsson, fritidsledare på Fabriken, i ett pressmeddelande.

"Vet inte om vi får chansen igen"

Astrid Lindgrens skola och Vimarskolan får 20 000 kronor var och de övriga sex fritidshemmen i kransorterna får 10 000 kronor var. Vilka aktiviteter man hittar på är helt valfritt – med enda motkravet att de är gratis och att alla är välkomna att vara med i rätt åldersgrupp.

– Anledningen att vi väljer att göra på detta sätt och dela med oss av dessa pengar är att vi känner att vi på det här sättet når ut till en större målgrupp i hela kommunen. Plus att fritidsverksamheter överlag inte är helt bortskämda med att ha en massa extra pengar för att göra aktiviteter för våra unga, så nu vill vi dela med oss när vi har möjligheten. Vi vet inte om vi får den här chansen igen beroende på vilken ny regering det blir.

Fabriken kommer förstås också ha egna aktiviteter för de åldersgrupper som man riktar sig mot. 

– Vi kommer bland annat åka med 50 ungdomar till Stockholm för att göra olika aktiviteter och shoppa. 

Dessutom blir det bowling i Västervik och utöver vanliga lovvaktiviteter blir det extra öppet till 02.00 under onsdagskvällen på lovet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt