Annons:

DV AVSLÖJAR: NYBBLE INTE LÄNGRE HETT FÖR ALERIS

Aleris ser inte längre Nybble som ett hett alternativ. Foto: Vimmerby kommun

DV AVSLÖJAR: NYBBLE INTE LÄNGRE HETT FÖR ALERIS

Nybble är inte längre ett hett alternativ för vårdjätten Aleris. Enligt uppgifter ska kommunen ha meddelats om det.
– Beskedet är att Nybble inte längre är särskilt hett för oss, säger Aleris presskommunikatör Henrik Kennedy.

Annons:

I början av förra året fattade en enig kommunstyrelse beslut om att låta Aleris bygga ett nytt behandlingshem i Nybble i utkanten av Vimmerby. Beslutet väckte stor uppmärksamhet – och det fanns en stort missnöje bland grannarna. 

Nu kan Dagens Vimmerby avslöja att Nybble inte längre är ett alternativ för Aleris, enligt våra källor. Det bekräftas också i stora delar av Aleris presskommunikatör Henrik Kennedy.

– Det är inte längre vårt huvudalternativ, men det är inte heller totalt avskrivet. Vi har andra alternativ i Vimmerby som är mer aktuella för oss, säger Henrik Kennedy.

Men någon risk för att Aleris ska lämna Vimmerby – vilket oroat särskilt kommunalrådet Tomas Peterson (M) – ska inte finnas. 

– Vimmerby är en viktig plats för oss och en viktig del av vår verksamhet som vi vill satsa på. Vi har nyligen startat en tredje verksamhet, Målet, i Vimmerby som är en verksamhet för tonåringar och unga vuxna. Vi vill vara kvar i Vimmerby. 

Är det aktuellt att bygga någon annanstans i Vimmerby?

– Det är inte det troligaste, men andra lokaler i Vimmerby är mer troligt. Vi sitter i lokaler redan i dag, men exakt vad det blir i Vimmerby är inte klart.

Andra befintliga lokaler som ni hyr in er i?

– Det är vårt huvudspår.

Varför är inte Nybble aktuellt?

– Det är inte helt enkelt att få till lokaler så som vi vill ha dem. I kombination med att nyproduktion också tenderar att bli något dyrare gör att det kan vara mer kostnadseffektivt att driva verksamhet i lokaler som redan finns.

"Inte jättemånga"

I somras kunde Vimmerby Tidning berätta att Aleris lagt ned planerna på att bygga i Nybble. Det dementerades delvis av Aleris presskommunikatör Henrik Kennedy och kommunalrådet Tomas Peterson (M) kallade uppgifterna för falska. 

– Det jag kan säga om det är att vi tittat vidare på alternativen, räknat på det och saker kan förändras. Det är en process och nu handlar det om vad vi har för tankar framåt, hur vi vill satsa och utvecklas i Vimmerby. Det finns andra mer intressanta alternativ som vi ser det. 

Vilka alternativ är det?

– Ett alternativ är att jobba vidare med de lokaler vi är i nu, men vi tittar också på andra alternativ.

Hur många alternativ handlar det om?

– Jag vet inte exakt, men det är inte jättemånga. Det kan finnas några olika.

Har protesterna mot ett behandlingshem i Nybble spelat in?

– Det vägs in eftersom vi alltid vill ha en bra relation med de som bor nära våra verksamheter. Generellt sett är vi uppskattade i Vimmerby som en bra arbetsgivare och en viktig del av näringslivet. Men detta handlar snarast om att vi ska ha ändamålsenliga lokaler till en rimlig kostnad.

När kom ni fram till det här?

– Jag vet inte exakt när vi närmade oss den inriktningen, det sker efterhand som man hinner utvärdera olika alternativ.

"Har inte den informationen"

Kommunen har kallat Aleris till ett nytt möte senare i oktober, men vad det mötet handlar om säger Henrik Kennedy att han inte känner till.

– Det får du fråga kommunen om. Jag har inte den informationen, men vi kommer gå på de möten som vi kallas till.

Henrik Kennedy kan inte heller kommentera om Aleris meddelat kommunen om att Nybble inte längre är ett hett alternativ. 

– Beskedet vi kan ge är att Nybble inte längre är ett alternativ som är speciellt hett. Det nya är att vi tittar på andra alternativ.

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med affärsområdeschefen Helena Wretman, men hon hänvisade alla frågor till presskommunikatören.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt