Annons:

Uppskattad fritidsledare flyttar till Stockholm:

Den uppskattade fritidsledaren Peter Knutsson flyttar till Stockholm. Foto: Ossian Mathiasson

Uppskattad fritidsledare flyttar till Stockholm: "Har varit mitt hem"

För snart fem år sedan började Peter Knutsson som fritidsledare på Fabriken. Nu slutar den mycket uppskattade personen inom kort sin anställning.
– Det är helt enkelt för att jag har träffat kärleken, säger han.

Annons:

Peter Knutsson började på Vimmerby kommun i januari 2014 och har blivit en mycket populär person under sin tid i Vimmerby. Men nu väljer fritidsledaren att säga upp sig och lämna staden. 

– Det är kärleken som drar mig tillbaka till Stockholm, annars hade jag nog varit kvar här. Men nu blev det ett enkelt val eftersom Stockholm är min hemmastad, säger Peter Knutsson.

Men att han har trivts väldigt bra i Vimmerby sticker han inte under stol med.

– Det har varit kul, jag har trivts som bara den. Jag har utvecklats mycket både som person och i min yrkesroll. Jag har fått göra en massa utvecklande saker och lärt känna många nya vänner. 

Vad har Vimmerby betytt för dig?

– Massor. Det har varit mitt hem, Vimmerby har varit grymt. Jag kommer definitivt komma tillbaka hit som besökare. Vimmerby ligger mig varmt om hjärtat. 

"Ska aldrig säga aldrig"

Att han skulle bosätta sig här på nytt utesluter han inte.

– Man ska aldrig säga aldrig. Det finns en massa fördelar med att låta sina barn växa upp i en liten stad, men det är mycket som spelar in i det.

Vad har varit det bästa jobbmässigt?

– Ugandaprojektet måste jag säga, där har jag fått uppleva och lära mig mycket. Sedan finns det en massa grymma, drivna och engagerade ungdomar här. Privat är det väl Rock mot cancer-samarbetet med Boston, det har varit kul och viktigt för mig. Bostonfamiljen har varit viktig för mig.

"Fortsätter med det jag kan"

Nu fortsätter han på samma spår i huvudstaden. Han har fått en fritidsgårdstjänst i Haninge kommun, som han tillträder den 3 december.

– Jag fortsätter med det enda jag kan helt enkelt, haha. Jag ska jobba mot en del projekt och då internationella projekt också.

Det ska finnas många sökanden till den tjänst han lämnar i Vimmerby.

– Jag tror inte att det blir något problem att ersätta mig. Jag bidrog med mitt och det gör nog nästa person också. Många bra kollegor är kvar på Fabriken och det finns många engagerade ungdomar, så det finns att göra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt