Annons:

Moderaterna får fyra vice ordförandeposter i regionen

Malin Sjölander, Jonas Lövgren, Pär - Gustav Johansson och Carl Dahlin

Moderaterna får fyra vice ordförandeposter i regionen

I förhandlingar med Kristdemokraterna, som bildar allians med Moderaterna, har de två partierna fördelat de sex vice ordförande posterna, Moderaterna får fyra av dem. I fredags var de i Västervik och presenterade sig.

Annons:

Moderaterna i Kalmar län har beslutat vilka ledamöter som ska företräda partiet den kommande mandatperioden. I och med den nya oppositionskonstellationen (M+KD) kommer M att tillsätta fyra stycken företrädare inom olika fokusområden, tillika blid de vice ordförande på olika platser i regionen.

Malin Sjölander från Västervik, får den näst högsta positionen i regionen, då hon valts till vice ordförande i Regionstyrelsen.

- Det är pirrigt, men jag kommer fortsätta driva mina hjärtefrågor, framför allt att man måste ha en långsiktig plan på minst tio år framöver. Man kan inte lappa och laga i all oändlighet. Jag vill också se en förändring för personalen som varje dag gör sitt bästa men inte känner att de räcker till.

För att lyckas med det vill hon både gasa och bromsa.

- Det handlar om att minska kostnaderna för hyrpersonal, läkemedel och köpt vård.

Företagsutveckling i regionen

Pär – Gustav Johansson från Hossmo i Kalmar, är vald till vice ordförande i Regionens utvecklingsnämnd. Hans brinner för att utveckla företager inom regionen.

- Vid den senaste Näringslivsrankingen visade det sig att nio av tolv kommuner backar i ranking. Jag vill se ett bättre företagsklimat i länet som får utvecklas. Det gäller också sjukvården som är en viktig del av regionen.

Jonas Lövgren, från Kalmar, är vald till vice ordförande i Beredningen för hållbarhet och folkhälsa.

- För mig är den stora frågan hur vi kan minska barn – och ungas psykiska ohälsa. Det handlar om bland annat om att kommuner och landsting jobbar tätare ihop. Jag vill hitta lösningar som minskar symptomen.

Carl Dahlin från Mörbylånga, är vald till vice ordförande Regionens personalutskott.

- För mig är personalfrågorna viktigt och framförallt hyrkostnaderna för Kalmar läns landsting. De är upp i 200 miljoner kronor, trots att löftet inför året var att de skulle minska, så har de ökat kraftigt.

Han tycker att landstinget måste hitta de områden där det går att göra punktinsatser som ger mest effekt.

- Jag vet inte om det alltid är högre lön som får människor att vilja stanna kvar utan det handlar främst om att de trivs på jobbet och känner sig delaktiga och uppskattade.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt