Annons:

Klartecken från fullmäktige – nu blir Pistolsmeden av

Det blir nya lägenheter på Pistolsmeden i Vimmerby. Vimarhem fick klartecken från kommunfullmäktige om detaljplanen i måndags.
Om allt går som det ska kan det kommunala bostadsbolaget börja bygga i mars nästa år.

Annons:

27 lägenheter plus ett gruppboende med sex lägenheter. Det ska det kommunala bostadsbolaget Vimarhem bygga i Vimmerby. Byggnationen blir den första stora på länge för Vimarhem och beräknas kosta drygt 80 miljoner kronor.

Nu har kommunfullmäktige godkänt antagit detaljplanen och gett Vimarhem grönt ljus. Detaljplanen ändras så att det kan bli fler våningar. 

– Det är jättekul att vi har kommit så här långt med Pistolsmeden. Redan 2012 var vi vinne på att bygga och nu har vi haft ett bra samarbete med miljö- och byggnadsnämnden och stadsarkitekten Sara Dolk. Det är viktigt att en byggnad som ska stå i 75 till 100 år blir genomtänkt, säger Magnus Danlid (C), som sitter i Vimarhems styrelse.

"Gör mig väldigt glad"

Helen Nilsson (S), kommunalråd under den gångna mandatperioden, är glad över att Vimarhem ska bygga.

– Det har varit en lång dialog, men nu har man kommit så långt att spaden snart sätts i backen. Det gör mig väldigt glad. Jag hoppas att den nya majoriteten, likväl som vi gjort, tittar på inkomster, utgifter och en ekonomi i balans. Det är oerhört viktigt att det finns sådana här förutsättningar, säger hon.

Vimarhem planerar att börja bygga i mars nästa år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt