Annons:

Kommunala avgifter ökar – så mycket kostar det där du bor

De kommunala avgifterna för el, värme, avfall och vatten ökar i Hultsfreds och Vimmerby kommun. Foto: Pixabay

Kommunala avgifter ökar – så mycket kostar det där du bor

De kommunala avgifterna för att bo i Hultsfreds och Vimmerby kommun ökar jämfört med 2017. I en sammanställning över landets alla kommuner ligger de tre kommunerna i mitten.

Annons:

I Munkedal i Västra Götaland är de kommunala avgifterna som högst i Sverige och siffran landar på 2 428 kronor varje månad. Att bo i Luleå är det billigast där motsvarande siffra är 1 512 kronor per månad. 

Priserna är framtagna som en del av den årliga Nils Holgersson-rapporten, som kartlägger de kommunala avgifterna för just el, värme, avfall och vatten. 

"Måste hejdas"

När det gäller Vimmerby och Hultsfreds kommun har det skett en stor ökning jämfört med förra året. 2 069 kronor kostar de kommunala avgifterna i Hultsfred varje månad, vilket är en ökning med 5,6 procent jämfört med 2017. 1936 kronor ligger kostnaden på i Vimmerby kommun och ökningen är på 6,6 procent i förhållande till 2017. 

Hem&Hyra har tagit del av all information och priset för de kommunala avgifterna fortsätter att öka samtidigt som det finns stora skillnader mellan kommunerna i Sverige.

– Detta måste hejdas på något sätt. El är en mycket grundläggande samhällsservice som det inte går att leva utan. Elnätet är ett monopol och då måste man se till att det finns en prissättning som är skälig mot konsumenterna, säger Jennie Wiederholm, ordförande Nils Holgersson-gruppen, till Hem&Hyra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt