Annons:

Unika trotjänare på Räddningstjänsten hyllades

Margaretha Johansson och Lars Karlsson har jobbat på Räddningstjänsten i över 40 år. Foto: Jakob Karlsson

Unika trotjänare på Räddningstjänsten hyllades

De började på Räddningstjänsten i stort sett samtidigt. I går, efter över 40 år i kåren, fick Margaretha Johansson och Lars Karlsson välförtjänta hyllningar av sina kollegor.
– Det är fantastiska medarbetare båda två, säger Räddningschefen Stefan Larsson.

Annons:

Margaretha Johansson och Lars Karlsson har vigt sina yrkesliv åt Räddningstjänsten i Vimmerby. I över 40 år har de båda arbetat i allmänhetens tjänst – och i går hyllades deras insatser när Räddningstjänsten firade deras pensionering.

– Det är fantastiska medarbetare båda två, de har betytt oerhört mycket. Margaretha har hållit reda på oss allihop och är ett nav i hjulet, Lasse har ett teknisk kunnande och en yrkeskompetens som är fantastisk. Båda har visat en otrolig lojalitet och det är unikt. Man behöver aldrig fråga dem om de kan jobba över, utan de bara gör det och förutsätter inte att de ska få något i gengäld. Det är fantastiskt, säger Stefan Larsson.

"Alltid varit roligt"

Båda har förstås trivts under sina många år inom Räddningstjänsten.

– Det har alltid varit roligt att gå till jobbet. Det har varit väldigt omväxlande och bra arbetskamrater, även om jag varit kontorist kan det hända lite vad som helst, säger Margaretha Johansson.

Lars Karlsson:

– Det är inte lätt att summera, men det har alltid varit en bra kamratskap i kåren. Sedan är man med om en hel del saker som inte är så jätteroliga, men då tar vi hand om varandra och stöttar varandra i olika lägen.

Vad är dina starkaste minnen?

– Det är nog dödsolyckor i trafiken. Det kan vara ganska trasiga människor som man får se och det vänjer man sig aldrig vid, men man har lärt sig att koppla bort det. När man tar på sig brandmanskostymen så tar man inte in det.

Ko på taket

Ett betydligt roligare minne är en något udda räddningsinsats.

– Det var en söndagsmorgon som jag fick ett larm från SOS om att en ko fastnat i ett tak. Då började man fundera lite och jag trodde att de drev med mig. Jag ringde upp SOS och frågade, men det var sant. Vi åkte ut till adressen och gick in i en maskinhall med fem meter i tak. Då ser vi tre ben som sticker ned igenom taket… Det fanns en väg i höjd med taket bredvid och en ko hade kommit upp på taket och sedan fastnat. Vi fick ned den med hjälp av vår lyftkran. 

De båda medarbetarna fick långa applåder från sina kollegor under gårdagens firande.

– Det känns helt otroligt och lite vemodigt. Har man jobbat i 40 år är det inte helt enkelt att sluta, säger Margaretha Johansson.

Stefan Larsson:

– Det känns vemodigt och det är naturligtvis en saknad att de inte finns i vardagen hos oss framöver, men samtidigt är jag glad att två så pigga människor får äga sin egen tid framöver.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt