Annons:

Dubbla pristagare av kultur- och fritidspriset – här är vinnarna

Kicki Willysson och Tord Johansson delar årets kultur- och fritidspris med Rein Soovik. Foto: Jakob Karlsson

Dubbla pristagare av kultur- och fritidspriset – här är vinnarna

Kultur- och fritidspriset 2018 får två olika aktörer dela på det här året. En av pristagarna är Rein Soovik och den andra är Tord Johansson och Kicky Willysson.

Annons:

Kultur- och fritidspriset delas ut av kommunstyrelsen och motiveringen till att Rein Soovik får det är följande: "Rein Soovik startade tillsammans med två vänner och med stark förankring hos Astrid Lindgren, Sagobyn, som idag har utvecklats till Astrid Lindgrens Värld. Han har på många sätt bidragit till besöksnäringens utveckling med sitt entreprenörskap och stora kulturintresse. Rein Soovik värnar om kulturbyggnaderna och har renoverat många torp och byggnader. Björkhaga var under förfall innan han tog sig an det och byggde Smålandsbyn", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Det andra priset går till Knastorp Kulturcafés ägare Tord Johansson och Kicki Willysson med följande motivering: "Tord Johansson och Kicki Willysson har genom sitt engagemang och arbete med Knastorp Kulturcafé mångsidigt lyft och värnat lokal kultur och kulturarv samt visat hur landsbygden kan bli en naturlig samlingsplats för kulturintresserade i alla åldrar. Kulturcaféet har lockat många besökare med musik, teater, poesi och samhällsinformation".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt