Annons:

Här är årets bästa skolkommun – Vimmerby tar jättekliv uppåt

Vimmerby kommun kliver rejält uppåt på rankingen över Bästa skolkommun 2018.

Här är årets bästa skolkommun – Vimmerby tar jättekliv uppåt

I dag presenterade Lärarförbundet sin ranking över ”Bästa skolkommun 2018”. Vimmerby tar ett rejält kliv uppåt och klättrar 113 placeringar. För Västervik och Hultsfred blev det istället nästan lika stora fall.

Annons:

För 17:e året i rad har Lärarförbundet nu utsett Årets bästa skolkommun. På förstaplatsen hittar vi Vellinge i Skåne kommun, Orust är tvåa och Vadstena trea.

Vimmerby kommun tar ett jättekliv upp på listan, från plats 213 förra året till att nu hamna på plats 100.

”Jämfört med året innan har Vimmerby förbättrat sin rankning på bland annat sjukfrånvaron och lärartätheten, medan kommunen i förhållande till andra gått bakåt på lärarnas utbildningsnivå och andelen elever som fullföljer gymnasiet inom tre år”, skriver Lärarförbundet på sin hemsida.

Hultsfreds kommun placerar sig på plats 201 av landets kommuner och det är en försämring med 81 placeringar jämfört med 2017.

”Jämfört med året innan har Hultsfred förbättrat sin rankning på bland annat lönen och lärartätheten, medan kommunen i förhållande till andra gått bakåt på elevernas meritvärde i åk 9 och andelen elever som uppnår högskolebehörighet”, går det att läsa på Lärarförbundets hemsida.

Tappar rejält

Västervik tappar också rejält, från placering 88 till 156.

”Jämfört med året innan har Västervik förbättrat sin rankning på bland annat andelen elever som fullföljer gymnasiet inom tre år och sjukfrånvaron, medan kommunen i förhållande till andra gått bakåt på elevernas meritvärde i åk 9 och andelen elever som uppnår högskolebehörighet”, är lärarförbundets dom.

Borgholms kommun placerar sig bäst i länet med en sjätteplats på rankingen.

Listan görs utifrån 13 kriterier och samtliga av landets 290 kommuner deltar.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt