Annons:

Intropris köper upp bolag – bildar ny bolagsgrupp

Vimmerbyföretaget Intropris förvärvar samtliga aktier i Nord Nordic Retail & Distribution och bildar en ny bolagsgrupp med verksamhet på flera orter i Sverige. Det meddelar man i ett pressmeddelande.

Annons:

Intropris blir moderbolag och Nord Nordic Retail & Distribution går tillsammans med sina tre rörelsedrivande helägda dotterbolag; Idéfix Tekoprodukter, Danholmen Active Outfit och Cazadero Mediaproduktion in som underkoncern.

Förhandlingarna har pågått en tid och nu återupptas ett arbete gemensamt, som varit pausade för båda parter, att bli listade på börsen.

Den nya bolagsgruppen planerar att genomföra en kapitalanskaffning och notering under första kvartalet 2019.

Inom kort ska parterna kalla till extra bolagsstämmor för att verkställa det som nu avtalats. Formellt väntas sammanslagningen av bolagen vara helt genomförd innan årsskiftet. Därefter inleds ett intensivt arbete med att organisera bolagens olika verksamheter.

– Sammanslagningen kommer redan från första tillträdesdag att ge positiva effekter på den dagliga verksamheten, kommenterar Intropris vd Per Östling i pressmeddelandet.

Efter sammanslagningen har bolagsgruppen efter 50-tal anställda fördelade på åtta butiker, däribland Vimmerby. I samband med samgåendet förväntas förändringar ske i såväl styrelser som ledning. 

Nords nyligen tillträdde vd Martin Berling är tänkt att bli vd för hela den nya bolagsgruppen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt