Annons:

Vimmerby har fått en ny bilhandel:

Majd Asia har öppnat en ny bilhandel i Vimmerby.

Vimmerby har fått en ny bilhandel: "Vill ha något eget"

Nu har en ny bilaffär öppnats i Vimmerby. Md Motors har öppnat där det tidigare låg en blomsteraffär.
– Det känns jätteroligt, säger Majd Asia.

Annons:

Blommor har bytts ut mot begagnade bilar. För några dagar sedan öppnade nämligen Majd Asia sitt nya företag i lokaler på Södra Industrigatan. Tidigare var det en blomsteraffär där.

– Jag har jobbat med bilar väldigt länge och det är många i min familj som jobbat med bilar också. Till och med mitt efternamn är ett bilmärke, säger Majd Asia och skrattar.

Majd kom till Sverige för fyra år sedan då han lämnade Syrien. Först arbetade han i Kristianstad innan han flyttade till Vimmerby, där han redan tidigare hade stora delar av sin familj. Han har jobbat deltid på Autolack och det kommer han att fortsätta med.

– Ja, det kommer jag att fortsätta med samtidigt som jag har det här, berättar han.

"Känns jätteroligt"

Bilaffären kommer att vara öppen på eftermiddagarna, tidiga kvällar och på helgerna. Han kommer att köpa, sälja och förmedla alla typer av bilmärken.

– Det känns jätteroligt, lokalen är jättebra. Jag har tänkt mycket på framtiden och att jag vill ha något eget och inte alltid vara anställd. I framtiden kanske jag kommer behöva anställa någon mer också. Nu har jag några som hjälper mig med att hämta bilar ibland och så och lite ekonomiskt stöd från familjen.

Totalt har han ett tjugotal bilar till salu – och redan har den första kunden hämtat ut sin bil. Han satsar endast på begagnade bilar.

– Det känns som att det finns ett intresse och jag letar efter fler bilar också. Jag har jobbat med bilar länge och älskar den här branschen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt