Annons:

  • Baletteleverna gör sig redo för uppträdande på slottet

    20 balettelever från Kulturskolan i Vimmerby ska dansa på Kalmar slott på söndag eftermiddag. I torsdags hade man genrep inför det spännande uppträdandet. Foto: Ossian Mathiasson

  • Baletteleverna gör sig redo för uppträdande på slottet
  • Baletteleverna gör sig redo för uppträdande på slottet

    Jennie Leander Lilja är en av lärarna på Kulturskolan i Vimmerby.

  • Baletteleverna gör sig redo för uppträdande på slottet

Baletteleverna gör sig redo för uppträdande på slottet

21 balettelever mellan sju och åtta år från Kulturskolan i Vimmerby har en spännande söndag framför sig. De ska medverka på Kalmar slott med Länsmusiken i en julkonsert.

Annons:

På söndag eftermiddag arrangeras konserten ”Vinterfest 2018” på Kalmar slotts inre borggård under 75 minuter. Det är Länsmusikens musikaliska gåva till hela Kalmar län och samtidigt ett unikt utvecklingsprojekt. 

Konserten har ungefär 60 medverkande, bland annat orkestern Camerata Nordica med konsertmästaren Colin Scobie som flygs in från England. Sedan har man även grupper och ensembler från delar av länet. 

"De är duktiga"

De spelar julens mest omtyckta sånger från hela världen och en balettgrupp med barn mellan sju och åtta år från Kulturskolan i Vimmerby kommer medverka med en dans.

– Det är en grupp som träffas en gång i veckan och just den här dansen har vi tränat på vid två tillfällen. De är duktiga och har flera olika koreografier att hålla koll på samtidigt, säger läraren Jennie Leander Lilja. 

Balettgruppen från Vimmerby kommer bjuda på en dans och en riktig ballerina finns med och har ett solonummer samtidigt som Vimmerbys danselever sitter runt omkring. 

– Det är lite galet och en stor grej för oss. Det är roligt att Länsmusiken gillar att samarbeta med oss, säger Jennie Leander Lilja. 

"Häftigt för barnen"

Under torsdagskvällens genrep på Kulturskolan var eleverna fyllda av energi och Leander Liljas lärarkollega Kajsa Lundahl fick bland annat agera ballerina under repetitionerna.  

– Det är väldigt roligt och häftigt för barnen att få vara med i ett sådant projekt och i den miljön med Länsmusiken som är väldigt professionella, säger Kajsa Lundahl. 

Uppvisningen från Kalmar slotts innegård sänds live på länets sjukhus, några äldreboenden och Västervik Teater & Konferens i Bryggaren i Västervik. Konserten spelas också in för att kunna visas under hela december månad och Vimmerby Bio sänder föreställningen den 17 december. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt