Annons:

Hennes engagemang fortsätter – på fredag gästar hon Musikhjälpens bur

Emma Blixt fortsätter sitt engagemang för Musikhjälpen.

Hennes engagemang fortsätter – på fredag gästar hon Musikhjälpens bur

Emma Blixt har engagerat många, både Vimmerbybor och andra, i insamlingar till Musikhjälpen. Hon fortsätter i år – och ska också gästa buren i Lund på fredag.
– Jag hoppas att det gör att vi syns lite till, säger hon.

Annons:

2015 startade Emma Blixt från Vimmerby en insamling till Musikhjälpen som hon kallade för Rehabtruppen. En Facebook-grupp startades och hon bjöd in sjukgymnastkompisar. 

Första året landade resultatet på 22 000 kronor. Året efter blev det något alldeles extra – då passerade hennes insamling ofattbara en miljon kronor.

Hon tänker inte ge upp. I år ska Rehabtruppen återigen samla in pengar och hennes insamling "Astrids Vimmerby" fortsätter också. Den samlade in hela 125 000 kronor förra året. 

– Att jag fortsätter beror på att jag inte gillar att ge upp. Jag vill fortsätta, utveckla och göra ännu mer. Men skillnaden i år är att det lite begränsat med tid för mig. Jag hade mer tid förra året, så jag har inte så höga krav på mig själv, säger Emma Blixt.

"Inte tänkt på det alls"

Även i år handlar det om olika auktioner på Facebook för Vimmerbyinsamlingen.

– Det blir inte lika många, men ungefär samma. Det kan komma in fler under veckan, men det blir inte så många fler, säger hon och fortsätter:

– I år blir det lite lotterier också, man får swisha och så får man en lott och sedan är det dragning.

Någon förhoppning på någon särskild summa har hon inte.

– Jag har faktiskt inte tänkt alls något på en summa. Det är engagemanget som räknas och det känns som att det är fler och fler som engagerar sig. Vi har Daniel Nestor, Malin Svensson och Sebastian Ekbergs insamling och Vimmerby Dansstudio har haft en insamling också, så det känns jättebra att det blir fler som engagerar sig.

Vad tycker du om Vimmerbybornas engagemang?

– Det är bra, tycker jag. Men jag kan bara jämföra med förra året och då kanske det inte var så stort engagemang, men det var mycket pengar som samlades in sista dagarna. Att det är mer engagemang nu känns jättebra, det är jätteroligt.

Ska gästa buren

Rehabtruppen samlade in knappt 900 000 kronor förra året också, så den insamlingen kan troligen samla in väldigt mycket pengar i år också.

– Vi var där och snuddade förra året också och den gruppen rullar på, den är väldigt levande och blir ännu mer levande den här veckan. Sedan spelar det ingen roll hur mycket pengar som samlas in, det är engagemanget som räknas.

Det här året ska Emma Blixt och två andra från Rehabtruppen ned till Lund och gästa buren tidigt på fredagsmorgonen.

– Jag var i kontakt med dem och det fanns en tid för oss på fredag. Det ska bli jätteroligt, det kan göra att vi syns lite till, säger hon.

Musikhjälpen sänds dygnet runt och i år samlas pengarna in till förmån för personer med funktionsvariation.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt