Annons:

Kommunen söker ny toppchef – nuvarande slutar snart

Kommunen söker en ny toppchef när Ewa Pettersson går i pension.

Kommunen söker ny toppchef – nuvarande slutar snart

Under 2016 anställdes Ewa Pettersson som ny individ- och familjeomsorgschef i Vimmerby. Redan nästa sommar går hon i pension.
Nu är kommunen på jakt efter en ny IFO-chef.

Annons:

Kommunen har haft flera olika IFO-chefer de senaste åren. När Svante Christiansson valde att sluta blev erfarna Ewa Pettersson ny IFO-chef. Hon kom då från ett liknande uppdrag i Linköpings kommun.

Men redan nästa sommar kommer hon att gå i pension.

– Det blev inte så långvarigt och det var något vi misstänkte redan när hon började. Ewa blir 62 år och då har hon full rätt att gå i pension. Hon har väl lite annat vi vill göra. Vi visste att det inte skulle bli en lång anställning, men att vi fick henne var en gåva. Hon är kunnig och hade mycket med sig när hon kom. Jag tycker att vi ska vara tacksamma för de åren vi fått med henne som chef, säger socialnämndens ordförande Eva Berglund (S).

Hade ni förhoppningar om att hon skulle jobba längre?

– Det har man alltid förhoppningar om. Hon har fungerat väldigt bra i verksamheten, så vi hoppades på det. Men det är inte alltid det blir så.

Hoppas ni hitta någon för en längre anställning härnäst?

– Det är också alltid förhoppningen, men vi vet att det inom den sociala sektorn är svårt att hitta folk överlag. Det komer nog att krävas sin man eller kvinna för att hitta en ny person.

"Växer inte på träd"

Ewa Pettersson kommer att gå i pension kring halvårsskiftet 2019.

– Det är rimligt att tro att det blir i maj-juni någon gång. Som jag har förstått det kommer hon att vara flexibel också, beroende på om vi hittar någon och när. 

Kommunen har lagt ut tjänsten, men om det redan finns något intresse kan inte Eva Berglund säga.

– Det är inte lätt, dessa människor växer inte på träd. Men det är klart att vi önskar hitta någon som kan tänka sig att stanna här i några år framöver. 

Vad ser du för egenskaper som är viktiga för tjänsten?

– Man behöver vara en bra ledare, det är en brokig samling man är chef över. Det bör vara en person som kanske har funnits med i liknande verksamheter ett tag. Det är tuffa beslut som måste tas och man måste vara en person som klarar av att stå upp för saker och ting.

Eva Berglund är övertygad om att kommunen kommer hitta en ny chef.

– Vi har lyckats förut och kommer lyckas igen, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt