Annons:

Astrid Lindgrens släktingar pratade minnen: ”Väldigt exklusivt”

Astrid Lindgren-kännaren Lena Thörnqvist pratade om hur Astrid Lindgren firade olika högtider med författarens brorsdöttrar Gunvor Runström och Barbro Alvtegen. Foto: Ossian Mathiasson

Astrid Lindgrens släktingar pratade minnen: ”Väldigt exklusivt”

För Astrid Lindgren var julen en betydelsefull högtid, något som hennes böcker vittnar om. Hennes brorsdöttrar Gunvor Ruhnström och Barbro Alvtegen besökte Vimmerby i onsdags för att berätta om gamla minnen.

Annons:

Både Gunvor Ruhnström och Barbro Alvtegen är uppväxta på Näs och firar fortfarande ofta de största helgerna i Vimmerby. 

I ett samtal med Astrid Lindgren-kännaren Lena Thörnqvist på Astrid Lindgrens Näs minns och berättade brorsdöttrarna om gamla och nya traditioner och läste utdrag ur Vimmerbyförfattarens böcker. 

– Vilken härlig kväll det blev. Det kändes väldigt exklusivt. De var generösa och delade med sig av gamla minnen, säger Anna Thalin, vikarierande verksamhetschef på Astrid Lindgrens Näs. 

"Var mycket skratt"

Kvällen arrangerades i samarbete med Astrid Lindgren-sällskapet och det var drygt 75 personer som tog plats i restaurangen för att ta del av samtalet om högtider på Näs. 

– Det känns som att det blev en mycket lyckad kväll, vi är så nöjda och likaså gästerna. Vi brukar ha sådana evenemang i filmsalen men nu provade vi ett nytt grepp och hade det i restaurangen. Det kändes familjärt och alla kom nära varandra, säger Anna Thalin. 

Hur vill du summera kvällens samtal?

– Det var mycket skratt. De berättade personliga minnen om både stort och smått, hur de firade olika högtider under året och läste upp brev som deras tredje syster hade skrivit. Det kändes exklusivt och generöst, säger Thalin.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt