Annons:

Musikhjälpen är över för i år – så mycket samlade Vimmerby in

Emma Blixt är administratör för insamlingen "Astrid Lindgrens Vimmerby".

Musikhjälpen är över för i år – så mycket samlade Vimmerby in

Musikhjälpen är över för i år. Jämfört med förra årets insamling blev det ett tapp på en bra bit över 20 miljoner kronor. Trots det samlades över 50 miljoner kronor in under temat ”Alla har rätt att funka olika”, med fokus på barn och unga med funktionsnedsättningar världen över.

Annons:

En av insamlingarna som har bidragit med pengar till Musikhjälpen är ”Astrid Lindgrens Vimmerby”. Förra året drog insamlingen, som drivs av Emma Blixt, in mäktiga 125 000 kronor. Den summan kom man inte i närheten av i år.

När vi var i kontakt med Emma Blixt vid 21-tiden var insamlingen uppe i drygt 30 000 kronor. Den kommer dock att öka en del den närmaste tiden innan summan fastställs.

– Det är nog en hel del pengar på väg in. Jag ska in med minst 4 000 kronor, sen är det pant och Nestormedia kommer att sätta in allt eftersom pengarna för deras auktioner kommer in. Och så kör Vimmerby IF en grej under Tomtenatta som också går till Musikhjälpen så det kanske blir en liten summa där också. Jag hoppas på cirka 10 000 kronor till, vi får se om det är för hoppfullt, säger Emma Blixt.

Är du nöjd med en summa på runt 40 000?

– Man måste alltid vara nöjd. Det är 40 000 mer än om vi inte hade haft vår bössa. Förra året var verkligen ett toppår som är svårt att slå. Jag hade hoppats på fler swishar, men vad tusan, det har skapat ett engagemang på ett annat sätt och det är jätteroligt.

När programledarna i dag lämnade buren hade 50 550 204 kronor samlats in, jämfört med runt 74 miljoner kronor förra året.

Vid 22-tiden var insamlingen "Astrid Lindgrens Vimmerby" uppe i 34 850 kronor.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt