Annons:

Träffpunkt Körsbärskullen tog emot miljö- och byggnadspriset

Karina Svensson och Petra Rehn Andersson tog emot miljö- och byggnadspriset av avgående vice ordföranden Lars-Inge Green (S).

Träffpunkt Körsbärskullen tog emot miljö- och byggnadspriset

Träffpunkt Körsbärskullen, den ekonomiska föreningen i Pelarne som tog över skolan i början av året, fick ta emot miljö- och byggnadspriset för 2018.

Annons:

Priset togs emot av Petra Rehn Andersson och Karina Svensson, som jobbar i föreningen. 

Miljö- och byggnadspriset delas ut till någon eller några som visat omtanke om byggnader eller miljön. Träffpunkt Körsbärskullen får priset för att de har lyckats samla in pengar för att byta värmesystem i byggnaden efter ett stort engagemang. De får 10 000 kronor och ett diplom som delades ut vid kommunfullmäktiges sammanträde i dag. 

Motiveringen löd:

”Efter ett stort engagemang har föreningen lyckats samla in pengar för att byta värmesystem i byggnaden. Att byta från oljeeldning till bergvärme sparar inte bara olja utan minskar även koldioxidutsläppen med 32 ton per år. Föreningens satsning på byte av värmesystem är mycket positiv för miljön och bidrar till minskad klimatpåverkan”.

Träffpunkten var förstås glada över att ha fått priset och berättade om ett flertal händelser under året. De berättade också att de har blivit över 100 medlemmar – och att vem som helst, även de som inte är från Pelarne, är välkomna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt