Annons:

Dubbla pristagare av kultur- och fritidspriset underhöll fullmäktige

Fullmäktiges ordförande Leif Larsson tillsammans med pristagarna Rein Soovik, Tord Johansson, Kicki Willysson och kommunalrådet Tomas Peterson.

Dubbla pristagare av kultur- och fritidspriset underhöll fullmäktige

Både Rein Soovik och Tord Johansson och Kicki Willysson drog ned skratt från fullmäktigeledamöterna. De fick dela på kultur- och fritidspriset 2018.

Annons:

Rein Soovik, som var med och startade Sagobyn, det som sedermera blev Astrid Lindgrens Värld, fick priset av kommunstyrelsen för just det.

"Rein Soovik startade tillsammans med två vänner och med stark förankring hos Astrid Lindgren, Sagobyn, som idag har utvecklats till Astrid Lindgrens Värld. Han har på många sätt bidragit till besöksnäringens utveckling med sitt entreprenörskap och stora kulturintresse. Rein Soovik värnar om kulturbyggnaderna och har renoverat många torp och byggnader. Björkhaga var under förfall innan han tog sig an det och byggde Smålandsbyn", löd motiveringen. 

Även ägarna till Knastorps Kulturcafé fick pris med följande motivering:

"Tord Johansson och Kicki Willysson har genom sitt engagemang och arbete med Knastorp Kulturcafé mångsidigt lyft och värnat lokal kultur och kulturarv samt visat hur landsbygden kan bli en naturlig samlingsplats för kulturintresserade i alla åldrar. Kulturcaféet har lockat många besökare med musik, teater, poesi och samhällsinformation".

Både Rein Soovik och Tord Johansson/Kicki Willysson var väldigt glada och stolta över att få priset. Rein Soovik hade med en tavla han fått av Astrid Lindgren 1975 – som han överlämnade till kommunen. 

– Ni förstår inte hur roligt det är att få det här priset, sa Tord Johansson.

Kicki Willysson berättade om hur kulturen integrerar – mellan unga och gamla, mellan infödda svenskar och nya. Och hur intressanta alla möten med människor är för dem.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt