Annons:

Simhallens ordförande:

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Simhallens ordförande: "Känns som en lättnad"

Jultomten kom tidigt till Gullringen i år. På tisdagen blev det klart att kommunen stöttar simhallen med drygt 1,5 miljoner kronor.
– Det känns som en lättnad, säger Tommy Hassinen.

Annons:

I november berättade Gullringen simhalls ordförande Tommy Hassinen att framtiden för kommunens enda simhall var hotad. Föreningen var i akut behov av kommunen – och nu har kommunstyrelsen hörsammat deras vädjan.

Kommunen stöttar simhallen med 1,5 miljoner kronor.

– Det känns som en lättnad. De var här ute igår och mötet var väldigt bra, tycker jag. De blev rundvisade och fick se hela simhallen och vad som är problemen framåt. Hallen är över 50 år gammal, säger ordföranden Tommy Hassinen.

Kommunalrådet Helen Nilsson (S), blivande kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij och Anton Palmér besökte simhallen på måndagen. 

– Det var en jättebra dialog. Med det är jag helnöjd. Jag kände att de tog åt sig och ska försöka hjälpa oss med problemen. 

Vad betyder det här för er?

– Det är förstås väldigt viktigt för oss, det är kanon. Annars hade det varit fara för överlevnaden. När de kom var hela parkeringen full med bilar och då trodde de det att var fullt, men så är det. Det är andra som parkerar där. På ett år har vi tappat 1 600 besökare och det är alldeles för mycket, säger Hassinen och fortsätter:

– Jag vet att det är många som har åkt förbi och trott att det är fullt där inne, det är ett stort problem för oss. Det är kommunens parkering och de ska titta på det också.

"Behöver få tag i nya"

Men simhallen har också andra problem. Många i styrelsen börjar bli till åren och vill trappa ned. Utmaningen är att hitta nya. 

– Fem kommer hoppa av och vi behöver få tag i nya. De vill ju förstås, om de hjälper oss med investeringen, att vi kan fortsätta ha simhallen öppen. Då måste vi ha tag i folk och om någon är intresserad och sugen, så får man gärna höra av sig till oss. Vi behöver alla vi kan få.

Tommy Hassinen är rädd för att han ska bli ansvarig.

– Vi behöver ha en ansvarig för det och det är mycket mer än bara ventilationen som ska fixas. Det behövs mycket, det är ordna med snickare och allt sådant där. Det måste vara någon som plockar ned det befintliga, någon som installerar det nya och isoleringen i ventilationen måste bytas också. Det måste vara någon som håller i projektet och jag är dörädd för att det hamnar på mitt bord.

Kommer det här stödet räcka för er?

– Det borde täckas av det här. Jag tror det och vi är jättetacksamma.

Kommunen och simhallen ska ha vidare kontakt efter nyårshelgen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt