Annons:

Nu flyttar Vimmerbyföretaget till något större:

Mattias Eek har köpt Tools-fastigheten och flyttar sitt företag dit. Foto: Simon Henriksson

Nu flyttar Vimmerbyföretaget till något större: "Bara kör"

För ett par år sedan tog Mattias Eek över Comfort Värme & Sanitet efter Greger Persson. Nu flyttar företaget till större lokaler.
– Jag tror att det kommer betyda rätt mycket, säger han.

Annons:

I går blev det klart att VVS-butiken Comfort Värme & Sanitet, som funnits i Vimmerby sedan 1952, flyttar till nya lokaler. Ägaren Mattias Eek har köpt den så kallade Tools-fastigheten, vilket gör att lokalytan blir dubbelt så stor för företaget.

– Det stämmer att det är klart. Vi är lite trångbodda som det är i dag och behöver ha större och nyare lokaler, säger Mattias Eek.

Hur länge har tankarna funnits där?

– Tankarna har funnits rätt så länge och jag började forska lite mer seriöst för tre månader sedan lite drygt. Det har gått ganska snabbt, säljaren var ju intresserad att bli av med det eftersom de har stått utan hyresgäst.

Kan utökas

Han tror att flytten kan betyda mycket för VVS-företaget. 

– Jag hoppas att det kommer betyda rätt mycket. Jag hoppas kunna öka min verksamhet och eventuellt kunna anställa någon montör till. 

I dagsläget är det nio montörer på företaget och totalt 13 personer på lönelistan.

– Det är inte omöjligt att vi kommer utöka, men det är lite tidigt att säga något om det nu.

"Bättre att äga"

Flytten påbörjas efter nyår och under februari är tanken att man ska vara installerad i de nya lokalerna, som är på knappt 1 800 kvadratmeter.

– Vi tänker att vi ska försöka flytta så fort som möjligt, men det behöver renoveras en del först. Det här är en rejäl satsning från oss och vi känner att det är bättre att äga lokalerna än att hyra dem. 

Hur går det för er?

– Jag tycker att det flyter på ganska bra. Det har gått ungefär lika bra de senaste tio till 15 åren, så det känns riktigt bra med den här satsningen. Det är roligt och jag funderar egentligen aldrig. Jag bara kör, säger Mattias Eek.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt