Annons:

Martina och Niklas samlar in pengar för att trygga barnens skolgång

Martina Lingefjord och Niklas Gustafsson samlar in pengar för att hjälpa skolbarn i Sri Lanka. Foto: Privat

Martina och Niklas samlar in pengar för att trygga barnens skolgång

Vid flera resor till Sri Lanka har Vimmerbyborna Martina Lingefjord och Niklas Gustafsson förälskat sig i landet. Så pass att de nu fortsätter sin insamling för att ge barn i Sri Lanka en bra skolgång.
– Vi är tacksamma och överväldigade över alla bidrag, säger Martina Lingefjord.

Annons:

2015 gjorde Martina Lingefjord och Niklas Gustafsson en långresa till Sri Lanka. Det var andra, men inte sista, gången de besökte landet. Under fyra månader bodde Vimmerbyborna då hos paret Unga och Rohan Da Silva och det var då idén om att göra en insamling kom.

Skolgången kostar pengar

Redan 2015 var Martina och Niklas med och samlade in pengar för att kunna dra in vatten till en familjs hus. Då föddes också idén om att samla in pengar för att hjälpa skolbarn i Sri Lanka. Att gå i skolan i Sri Lanka är inte gratis och Unga Da Silva själv fick inte gå i skolan eftersom hon var för fattig.

2016 samlade Martina Lingefjord och Niklas Gustafsson in pengar som gav 30 barn skolmaterial, skoluniform och skolskor. Förra året samlades en bit över 10 000 kronor in och det räckte till skolmaterial för 80 elever.

– Vi är så tacksamma och överväldigade över alla bidrag. I Sri Lanka är ingenting gratis i skolan. Den som inte har eget material med sig får titta på när de andra har lektion. När det handlar om att få pengarna att räcka till överlevnad kommer tyvärr böcker i sista hand, säger Martina Lingefjord.

Har skickat 6 000 kronor

Även i år är ändamålet för insamlingen att kunna stötta barn med material i deras skolarbete.

– Vi skickade 6 000 kronor i lördags, men kommer att försöka samla in ännu mer att skicka ner. Jag vill verkligen tacka alla som bidrar till insamlingen.

Vill du bidra till insamlingen? Då swishar du valfritt belopp till 076-1055302 (Martina Lingefjord).

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt