Annons:

Eva från Södra Vi skänkte 27 000 – fick praktisera på Nyhetsmorgon

Eva Henriksson fick praktisera på Nyhetsmorgon med Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt. Foto: Nyhetsmorgons Instagram/Printscreen

Eva från Södra Vi skänkte 27 000 – fick praktisera på Nyhetsmorgon

Det var flera kommuninvånare som dök upp i tv-rutan i morse. Dels vann Peter Karlsson 2,5 miljoner kronor på Triss, dels var Eva Henriksson praktikant för en dag.
– Det var helt fantastiskt, säger hon.

Annons:

Musikhjälpen 2018 pågick under december månad och pengarna gick till personer med funktionsnedsättningar och då framför allt barn. Eva Henriksson från Södra Vi tyckte att det var viktigt att bidra – och budade på en dag som praktikant på Nyhetsmorgon i TV4. Hon skänkte 27 000 kronor för att ta hand om auktionen.

– Jag vurmar för barn och ungdomar extra mycket och när pengarna skulle gå till handikappade barn och ungdomar, så såg jag en chans att göra en god sak, säger hon.

Fredagen den 11 januari blev det dags för henne att praktisera.

– Det var helt fantastiskt, helt underbart. Det är ett jättesammansvetsat gäng och verkligen en familjekänsla. Jag blev så väl omhändertagen av precis alla. 

"Verkligen äkta"

Vid tre tillfällen dök hon upp i rutan och annars fick hon se hur alla som jobbar med apparaten Nyhetsmorgon agerar för att få se sändningen att fungera.

– Jag har fått se allt. Det har varit jättekul att få en inblick i hur det går till när det ska bli så bra som möjligt i rutan. Att det var stort förstår man, men det är mycket större och många fler människor inblandade än vad man kan tänka sig när man sitter hemma i tv-soffan. Jag imponeras av det jättestora researcharbetet inför allt och hur de ordnar taxi och hotell åt alla som är med. Det var helt otroligt att få se.

Att få praktisera när Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt ledde programmet var vad hon ville.

– De är ett begrepp i Nyhetsmorgonsvärlden och de är verkligen äkta. De var jättetrevliga.

"Helt otroligt"

Att få provsmaka maten, som hon många gånger drömt om att göra när hon tittat på programmet, var en höjdare.

– Det har jag velat göra hur länge som helst, haha. Det var väldigt gott.

Samma dag som Eva Henriksson praktiserade på Nyhetsmorgon skrapade också Vimmerbybon Peter Karlsson fram 2,5 miljoner kronor. 

– Det är ju helt otroligt, jag stod i kontrollrummet då, men fick chansen att gratulera honom. Vi känner inte varandra, men tyckte det var roligt med flera Vimmerbybor där.

Skulle du vilja göra om det här?

– Det skulle jag verkligen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt