Annons:

Uppgifter om uppgörelse för en ny regering: Kronståhl kommenterar

Tomas Kronståhl (S) kommenterar uppgifterna om en uppgörelse i regeringsfrågan

Uppgifter om uppgörelse för en ny regering: Kronståhl kommenterar

Det finns en uppgörelse mellan S, MP, C och L om ett regeringsunderlag. Nu ska partistyrelserna säga sitt efter att förhandlingarna mellan partiledarna är klara. Västerviks riksdagsman Tomas Kronståhl (S) kommenterar uppgifterna om en uppgörelse.

Annons:

Enligt uppgift till SVT finns det en uppgörelse mellan de fyra partierna om att bilda en regering i Sverige. Hur uppgörelsen ser ut är inte klart än, men Centerpartiets partiledare Annie Lööv är nöjd med hur förhandlingarna mynnat ut.

Uppgifter som DV/DH/DVV tagit del av så har både Centern och Liberalerna fått med kärnfrågor som de inte fått igenom när de satt i Alliansens regering.

"Hoppas det blir en mittenregering"

Tomas Kronståhl (S) valdes in till Sveriges Riksdag i september månads val 2018. Han tror på fortsatt S-styre. 

– Jag hoppas att det blir en uppgörelse nu när partiledrena verkar vara överens.

Centerpartiets och Socialdemokraternas riksdagsgrupper ska ha möte om uppgörelsen i dag fredag medan Liberalerna ska hålla sitt möte på söndag.

Hur tror du att resultatet av de samtalen kommer att gå?

– I och med att man så tydligt sagt nej till Ulf Kristersson och röstat ner honom som statsminister, så tror och hoppas jag att det blir en mittenregering med dessa fyra partier.

"Hård svekdebatt"

Kronståhl säger att han har fått information om hur förhandlingarna gått under veckan, men att han inte kan uttala sig om detaljerna.

– Som jag ser det är detta det sista alternativet för att Sverige ska få en ny regering utan att det blir nyval. Skulle Centern och Liberalerna ändå välja att ställa sig på Moderaterna och Kristdemokraternas planhalva och därmed ta aktivt stöd av Sverigedemokraterna kommer det att få utstå en hård svekdebatt.

Finns det en risk att Socialdemokraterna säljer ut sin själ genom att gå med på stora kompromisser gentemot Centern och Liberalerna?

– Den risken finns alltid. Men som läget är just nu finns det inte några andra alternativ. Jag tycker att man måste fokusera på det man är överens om och lägga det man inte kan komma överens om åt sidan.

– Jag ser att det blir bra för Sverige. Vi behöver inte fler skattesänkningar. Det är väldigt få som skulle ha glädje av dem i Sverige idag, säger Tomas Kronståhl.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt