Annons:

Nu är det klart – här hålls balen 2019

Till skillnad från 2018 och tidigare år blir det ingen bal i ishallen i år. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Nu är det klart – här hålls balen 2019

Ishallen ska renoveras i sommar. Det tvingar balkommittén till en reservplats och nu är det klart att det blir Idrottshallen.
– Vi har ställt in oss lite på det. Det finns ingen bättre lösning, säger Elin Ödgård, gymnasiets balkommitté.

Annons:

Stundentbalen är en av de stora höjdpunkterna under hela gymnasietiden. Något många längtat efter väldigt länge. Men för årets avgångselever dök det upp något som omkullkastade allt. 

Direkt efter den pågående hockeysäsongen ska Vimmerby ishall renoveras och det omöjliggör planerna på en bal 2019 där. 

– Det var hemskt när vi fick reda på det. Det finns inte så många andra lokaler som man kan använda till en bal, sa Elin Ödgård i höstas. 

Under hösten har de sex gymnasieeleverna som ingår i balkommittén kämpat hårt för att hitta en ny lokal, men ingen annan än Idrottshallen kommer fungera. 

– Vi har ställt in oss på det och var förberedda på att det kunde bli så. Det finns ingen bättre lösning när vi inte kan vara i ishallen, säger hon.

Hur känns det?

– Vi är lite besvikna att det ska bli så här just när det år vår tur att gå balen, men det finns inte så mycket att göra åt det. Det är tråkigt, men vi har ställt in oss på det här nu.

"Bästa alternativet"

Studentbalen kommer att hållas den 11 maj i Idrottshallen. 

– Det är bara 750 personer som får vara där inne och sedan är det dansare och orkester på det också. Vi funderar på hur vi ska kunna få in all publik. Förra året var det 700 som kollade på balen.

Har ni haft några alternativa lokaler?

– Vi har haft några lokaler vi funderat på och undersökt om det skulle vara möjligt, bland annat olika industrilokaler eller bollhallen på Ceos. Men Idrottshallen är det bästa alternativet. 

Biljetter till baldansen kommer, med största sannolikhet, att säljas som tidigare år.

– Det lär bli så och när de är slut så är de slut. Det kommer vara först till kvarn och vi kommer försöka göra det här så bra som möjligt. 

Cirka 50 par är anmälda och de flesta av dem kommer att dansa. Den efterföljande balfesten blir sedvanligt nog på Stadshotellet i Vimmerby åtminstone.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt