Annons:

Rasmus från Mörlunda kan prisas för actionladdad film:

Crazy Pictures kan prisas i många kategorier på Guldbaggegalan med långfilmen "Den blomstertid nu kommer" och en av medlemmarna är Mörlundasonen Rasmus Råsmark. Foto: Pressbild

Rasmus från Mörlunda kan prisas för actionladdad film: "Fantastiskt roligt"

47 filmer har blivit tre slutfinalister till Guldbaggens publikpris. En av de tre nominerade är Crazy Pictures med actionfilmen ”Den blomstertid nu kommer” och i det gänget finns Mörlundasonen Rasmus Råsmark.
– Det är helt fantastiskt roligt. Det betyder mycket att vår publik tycker om filmen, säger han.

Annons:

För andra året i rad utses Guldbaggens publikpris av Aftonbladets läsare. Det är folket som får bestämma över priset samtidigt som inte finns någon jury som har något inflytande. 

Tidigare i veckan presenterades de tre filmer som kvalat sig vidare till den tredje och sista röstningsfasen som pågår fram till 22 januari. 

Vinnaren får motta en fin statyett på Cirkus scen den 28 januari och de tre finalisterna är Matz Eklunds dokumentär ”Vill du dansa?”, Filip Hammars och Fredrik Wikingssons ”Tårtgeneralen” och Crazy Pictures ”Den blomstertid nu kommer”. 

"Stödet har gjort filmen möjlig"

En av de fem medlemmarna i Crazy Pictures är Mörlundabördige Rasmus Råsmark och han känner att de har haft publikens stöd hela vägen, framför allt när de började med en kickstarterkampanj som drog in pengar till projektet. 

– Det var det som fick igång projektet till långfilmen ”Den blomstertid nu kommer”. Innan det visste vi inte hur det skulle bli och det är publikens stöd som har gjort filmen möjlig. Utan deras insats hade vi inte gått igång projektet för filmen, säger Rasmus Råsmark. 

"Gillar det visuella skapandet"

Den actionladdade filmen är mer eller mindre inspelad i deras gigantiska byggnad på ett gammalt industriområde strax utanför Norrköping där de har över 1 000 kvadratmeter golvyta som rymmer kontor, verkstad, musikstudio och utrustning som behövs för att göra en actionfilm. 

– Vi har det bra på det sättet med en egen studio och lokaler för att göra det mesta hemma. Hela processen från idé till sista bildruta har gjorts hos oss och i stort sett allt är filmat i eller runt Norrköping. Vi ville göra en film som vi själva vill se på bio och vi gillar det visuella skapandet och använda knepen som man inte kan göra på riktigt. Vi vill skapa känslor med ljud, musik och bild, säger Råsmark.

Vad har ni fått för respons på filmen?

– Den är såld till 94 länder och tagit emot väl i både Sverige och utomlands. Vi är väldigt nöjda med resultatet. Det vore kul att toppa det med att publiken säger sitt och att vi vinner Guldbaggens publikpris, säger han och fortsätter:

– Det är en film som är värdig ett publikpris men vi är sjukt glada för att vara en av tre nominerade till ett så fint pris. Det är stort och visar att publiken har gillat vår film, vilket betyder massor.  

Har nominerats i flera kategorier

Rasmus Råsmark är född och uppvuxen i Mörlunda och har mycket familj och vänner kvar i hemkommunen. 

– Ja, mamma och pappa bor kvar i Mörlunda och min syster bor i Hultsfred, säger han och fortsätter:

– Filmen hade en tidig visning i Hultsfred. Vi visade filmen först i Norrköping, sedan visades den på Valhall i Hultsfred en vecka senare. Jag var där och presenterade filmen, säger han. 

"Den blomstertid nu kommer" är även nominerad till Guldbagge i kategorierna "Bästa film", "Bästa ljud" och "Bästa visuella effekter".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt